Wszystko o:

na krakersach

Rafaello na krakersach

Połączenie słonych krakersów i kremu budyniowego może wydawać się dziwne, ale zapewniam, że ciasto smakuje wybornie. Najlepiej przygotować je dwa dni przed podaniem, wtedy krakersy zmiękną i ciasto będzie jeszcze smaczniejsze. Składniki na blaszkę 30x25cm krem kokosowy 450 ml mleka 450 ml

Tort Rafaello na krakersach

.................................................... Krakersy układamy na wyłożonej aluminium średniej blaszce lub jak u mnie na średniej  desce do krojenia owiniętej folią aluminiową 3 krakersy na 6 krakersów jak na zdjęciu . Krakersy na blaszce........................................................................... Na krakersy nakładamy 1 5 masy i

Rafaello na krakersach

Mało coś deserów u nas ... trzeba to zmienić. Dzisiejszy wpis wypełni zapach wiórków kokosowych i waniliowego cukru. Robimy rafaello na słonych krakersach . Doskonały szybki deser, który smakuje wyśmienicie. Robi się go banalnie i bardzo szybko chociaż warto by chwilę sobie po zrobieniu odpoczął w

Raffaello na krakersach

do lekko przestudzonego budyniu, to przyśpieszyło wykonanie kremu . Na koniec dodać wiórki i wymieszać. Masę podzielić na 3 części. Na blaszce o wymiarach 24 x 40 cm ułożyć ciasto wg schematu krakersy - 1 3 masy - krakersy - 1 3 masy - krakersy - 1 3 masy. Wierzch posypać startą czekoladą, wiórkami i

Rafaello na krakersach

, aż uzyska konsystencję budyniu. Ostudzić. Miękkie masło utrzeć na puszystą masę, następnie wciąż ucierając stopniowo dodawać ostudzony budyń. Na koniec do masy wsypać wiórki kokosowe i wymieszać. Na dnie średniej wielkości blachy 30 x 25 cm rozłożyć warstwę krakersów. Na krakersach rozłożyć 1 3

Rafaello na krakersach

                        Robiłam je już dwa razy. Pierwszy raz na próbę, a drugi raz jako jedno z trzech ciast na marcowe imieniny mojego Ukochanego. Słone krakersy i słodki kokosowy, budyniowy krem świetnie się ze sobą łączą. Wspaniale dopełniają i całość smakuje rewelacyjnie.: Przepis na to

Rafaello na krakersach

wyłożyć krakersami. 1 3 masy wyłożyć na krakersy. Potem krakersy, 1 3 masy, krakersy i znów masa. Schłodzić w lodówce.

Lazania na krakersach

ziołami prowansalskimi, solą, pieprzem i gdy sos jest za kwaśny odrobiną cukru. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem masłem lub oliwą na dnie ułożyć krakersy, na nich położyć 1 3 farszu i 1 4 sera. Potem położyć jeszcze dwie takie warstwy - krakersy, farsz, ser. Na ostatniej warstwie ułożyć

Dietetyczna napoleonka na krakersach

jednego garnka szklanka z budyniem waniliowym a do drugiego czekoladowym. Mieszamy gotujemy chwilkę do zgęstnięcia. Następnie gorące budynie wylewamy do formy wyłożonej krakersami, najpierw wylewamy budyń waniliowy a na waniliowy gorący budyń czekoladowy, przykrywamy krakersami. Odstawiamy w chłodne

Snikers na krakersach

wkręcamy do niego masło. Robimy mase czekoladową-odstawiamy masło i kakao a z pozostałych składników gotujemy budyń.Po ostygnięciu masy wkręcamy do niej masło i dodajemy kakao. W garnuszku rozpuszczamy składniki na polewe czekoladową. W dużej blaszce układamy: -krakersy -masa czekoladowa -orzeszki -mleko z

Rafaello na krakersach

budyniowej. Formę wyłóż folią spożywczą. Ułóż na całej powierzchni formy spód z krakersów. Wyłóż 1 3 masy. Znów ułóż krakersy i przełóż je masą. Czynność wykonaj ponownie. Uzyskasz w ten sposób trzywarstwowe ciasto. Na wierchu posyp nieprażonym kokosem. Odłóż ciasto na noc do lodówki. Smacznego

Raffaello na krakersach

krakersów-masę-krakersy-masa-krakersy-masa i na koniec posypać końcówką kokosu jaka nam została. Ciasto należy wstawić do lodówki, najlepsze jest następnego dnia. Smacznego dla wszystkich Łasuchów :

Zapiekanka na krakersach

Zapiekanki to dobra potrawa na zimę. Syta, pyszna, KALORYCZNA- same plusy: Dzisiaj: Zapiekanka z szynką na krakersach Czas przygotowania: 40 minut Czas zapiekania: 20 minut Kaloryczność: 340 kcal Ilość porcji: 6 Składniki duża paczka krakersów cukinia 2 pomidory 1 4 kalafiora 6

Rafaello na krakersach

Bardzo smaczny i prosty deser dla wielbicieli kokosowych smaków. Słone krakersy połączone ze słodkim kremem budyniowym tworzą wbrew pozorom naprawdę zgrany duet : Przepis znalazłam na tej stronie .     Składniki : 0,5 l mleka 200 g masła 3 4 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 2

Napoleonka na krakersach

mieszaninę do gotującego się mleka i cały czas energicznie mieszamy aż masa zgęstnieje. Ma mieć konsystencję budyniu. Gotowy krem wylewamy na krakersy, równamy. Na wierzchu układamy warstwę krakersów solą do dołu. Wstawiamy do lodówki na 6 godzin a najlepiej na całą noc. Posypujemy cukrem pudrem. Smacznego

Napoleonka na krakersach

wsypujemy mąki i budyń, zalewamy częścią mleka i mieszamy. Pozostałą część mleka zagotowujemy z cukrem i masłem. Kiedy mleko będzie się gotować, zestawiamy je z ognia, wlewamy masę mączną, mieszamy dynamicznie a potem jeszcze chwilę gotujemy. Gorącą masę wylewamy na krakersy, od razu przykrywamy

Słodko-słony sernik kajmakowy na krakersach

     Znowu sernik, a jeszcze jeden czeka w kolejce: Musze trochę podtuczyć sernikową kategorię na blogu, bo aż wstyd, że takie w niej pustki: Nie godzi się: Tym razem słodko-słone zestawienie - sernik z dodatkiem masy krówkowej na słonych krakersach. Bez pieczenia, ale za to z gotowaniem

karnawałowe ciasto na krakersach bez pieczenia

Takie ciasto przygotujemy szybko i bez problemu. Jako bazę wykorzystamy słone krakersy. Razem ze słodkim kremem na bazie waniliowych serków, z dodatkiem mleka w proszku i nutelli, oraz gorzką polewą czekoladową zwieńczoną posiekanymi orzeszkami tworzą istne kulinarne arcydzieło! Łasuchy będą

Pyszny Migdałowiec na Krakersach

mieszając, ugotować budyń i wystudzić.  Utrzeć masło i dodać masę- całość dokładnie połączyć tak aby powstała jednolita masa.  Żelatynę rozpuścić w 1 3  szklanki wody. Śmietanę ubić i połączyć z żelatyną.Migdały  lekko zrumienić na patelni- ja zawsze rumienię je na odrobinie masła. Przełożenie ciasta

RAFAELLO NA KRAKERSACH BEZ PIECZENIA

budyniowym i posypujemy wiórkami kokosowymi. Przygotowane ciasto wkładamy do lodówki na kilka godzin a najlepiej na całą noc, aby krakersy zmiękły i ciasto się przegryzły. 65279

Napoleonka na krakersach - bez pieczenia

Oto ciasto dla : - osób, które nie lubią piec,  - stawiających pierwsze kroki w kuchni, - nie posiadających wagi, ani miksera, - tych, którym akurat zepsuł się piekarnik, a mają ochotę na coś słodkiego.   Oczywiście Ci wszyscy, którzy lubią proste przepisy ze składników, które prawie zawsze

Szarlotka z krakersami - na zimno

wyłożyć do tortownicy i pokruszyć na nie krakersy, lekko wtykając w masę - wsawić do lodówki, żeby całość zastygła. Następnie polać tężejącą galaretką brzoskwiniową rozpuszczoną także w 1 i 1 2 szkl. wody i ponownie wstawić do lodówki. Najlepiej smakuje na drugi dzień. Przepis własny. 9829 9829

Napoleonka na krakersach z brzoskwiniami

pyszne, a to wszystko bez konieczności pieczenia : Najlepsze jest na drugi dzień, jak krakersy zmiękną pod wpłwem masy, mniam SKŁADNIKI: 1 szkl. mąki 1 szkl. cukru 5 szkl. mleka 4 zółtka kostka masła i margaryny ja użyłam masło paczka budyniu śmietankowego bez cukru cukier waniliowy lub

Zapiekanka na krakersach

małą cukinię pokroić wzdłuż.Kalafior umyć i podzielić na różyczki i zblanszować.Pomidory pokroić na ósemki,jajka roztrzepać z połową startego sera,wymieszać z przyprawami .Na krakersach położyć cukinię ,jajka ,szynkę i kalafior.Zalać roztrzepanym jajkiem i posypać pozostałym serem. Wstawic do

Krówka na krakersach bez pieczenia

Krówka na krakersach bez pieczenia Składniki: 183     1 litr mleka 183     3 duże paczki krakersów 183     3 4 szklanki cukru 183     1 2 litra śmietany 30 183     10 dag płatków migdałowych 183     3 łyżeczki żelatyny 183     1 cukier waniliowy 183     25 dag masła 183     1

Serowy przysmak z pesto i suszonymi pomidorami podawany na krakersie

Serowy przysmak z pesto i suszonymi pomidorami podawany na krakersie     UWAGA - jako że przystawka do tej pory nie została nazwana i funkcjonuje u nas jako to coś z sera albo serowy przysmak chciałbym ogłosić mały konkurs.  Proszę w komentarzach umieszczać swoje propozycje nazw. Nazwa

KREMOWE RAFAELLO NA KRAKERSACH

.cukru 1 żółtko 25 dag.masła 20 dag.wiórków kokosowych w tym 5 dag na posypkę oraz mak ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Z mleka ,budyniu , mąki ziemniaczanej i cukru gotujemy na małym  ogniu budyń.Studzimy.Masło ucieramy z żółtkiem i  dodajemy po łyżce ostudzony budyń.Na koniec wsypujemy wiórki kokosowe,mieszamy..Krakersy

Kurczak w krakersach i sezamie na sałatce

godzin można na całą noc . W misecze rozkruszyć krakersy, wymieszać z sezamem. Każdy kawałek mięsa wyjąć i opanierować w krakersach z sezamem. Ułożyć na blasze wysmarowanej olejem i piec około 20 minut w temperaturze 200 o C aż wierzch się przyrumieni. W tym czasie wszystkie składniki sosu wymieszać

Krakersy na zakwasie z migdałami i kardamonem

  TO jest blog archiwalny zapraszam na  http: domekzpiernika.blogspot.com 65279 65279     Krakersy te są świetne i uzależniające, do tego prawie nie mają cukru. Możecie kombinować z orzechami i przyprawami. W oryginale:   http: www.wildyeastblog.com 2008 12 11 pistachio

karpatka na krakersach

warstwę krakersów, na nią połowę zrobionego kremu. Następnie przykryć warstwą krakersów i na nią wyłożyć pozostały krem. Przykryć kolejną warstwą krakersów. Na nią rozprowadzić krem krówką i posypać pokruszonymi krakersami. Wstawić do lodówki na 2-3 godz.      

TruskawkowoKarmelowy na krakersach

przez 2,5 h. Krakersy układamy na spodzie i smarujemy toffi ugotowane mleko skonden. Przykrywamy drugą połową krakersów. Masę do karpatki robimy wedle przepisu i przykrywamy krakersy. Truskawki kroimy na ćwiartki i układamy na masie budyniowej. Na końcu przykrywamy ubitą śmietaną.

TruskawkowoKarmelowy na krakersach

przez 2,5 h. Krakersy układamy na spodzie i smarujemy toffi ugotowane mleko skonden. Przykrywamy drugą połową krakersów. Masę do karpatki robimy wedle przepisu i przykrywamy krakersy. Truskawki kroimy na ćwiartki i układamy na masie budyniowej. Na końcu przykrywamy ubitą śmietaną.

RAFAELLO na krakersach...bez pieczenia

Pyszne ciasto z kokosowym kremem, które zawsze się udaje. Tanie, proste i szybkie do przyrządzenia. Przepis na małą blachę... na większą należy podwoić składniki. 1 budyń śmietankowy bez cukru 1 kostka margaryny 500 ml.mleka 1 paczka krakersów najlepiej Lajkonik 1 szklanka cukru 25 dkg. wiórek

Rolki z szynki parmeńskiej i marynowanej cukinii nadziewane serkiem kozim na serowym krakersie

Idealna i szybka przystawka na świąteczny obiad.Zdrowa bo uważam,że w zdrowej diecie należy bardziej uważać na węglowodany niż na zdrowe tłuszcze nienasycone.Zamiast krakersa z pieczywa podamy krakersa serowego a wiadomo,że ser nie zawiera w ogóle węglowodanów.Porcja zawiera 260 Kcal... ale ze

Sernik orzechowy na krakersach

godziny Sposób przyrządzenia Zmielony ser miksujemy z cukrem, żółtkami, masłem i sokiem z cytryny do całkowitego połączenia. Dno formy wykładamy papierem. Układamy pierwszą warstwę krakersów i smarujemy je połową masy serowej, na ser kładziemy drugą warstwę ciastek i pozostałą część sera

Napoleonka na krakersach

Składniki 1 paczka krakersów ? masła 1 budyń waniliowy ? l mleka 4 łyżki cukru polewa czekoladowa z orzechami orzechy do dekoracji Sposób przyrządzenia Gotujemy budyń na mleku. Gdy ostygnie, w drugim naczyniu utrzeć masło i dodawać po łyżce budyniu, ostrożnie, żeby się nie

Krakersy z curry i Profil na Facebooku:

  ____ |      | |      | __|      |__                   65279 65279 65279 65279 Aby zobaczyć przepis, kliknij  TUTAJ . 65279   65279 65279 UWAGA: Przeniosłam blog a  na adres uwielbiamgotowac.com kliknij na adres, aby przejść do bloga . Znajdziesz tam

Słone krakersy w toffi i czekoladzie

Łatwy,szybki i zaskakujący sposób na przegryzkę.Ja uwielbiam wszystko co chrupie.Do tego te krakersy łączą dwa smaki:słony i słodki czyli wielki tręd ostatnich lat. Ja użyję bardzo cieniutkich krakersów i na 100 g wypadnie mi ok.30 sztuk.Ilość ich zależy jednak od marki krakersów jakie użyjemy

Rafaello

Rafaello 8211 delikatne kokosowe ciasto na krakersach. W tym roku a właściwie w ubiegłym gościło na naszym świątecznym stole.  Mi osobiście bardzo smakowało, wręcz rozpływało się w ustach a połączenie słodkiego kremu ze słonymi krakersami jest bardzo ciekawe. Najlepiej wybrać krakersy bez

Słone krakersy w toffi i czekoladzie

obok siebie krakersy. Do rondelka wlać ok.4-5 łyżek wody i dodać do niej cukierki toffi.Rozpuścić je na wolnym ogniu w razie potrzeby dodając łyżkę wody. Gorące toffi wylać na krakersy dokładnie rozprowadzając je po całej powierzchni.To nic,że ścieknie bokami. Wstawić blaszkę na chwilę-na ok.5 min

Ośnieżone, słodko -słone

szkolną. Ośnieżone, słodkie, słony smak co prawda niezbyt wyczuwalny, ale żeby ładnie się rymowało, tak właśnie je nazwałam . A tak naprawdę ciasto to nic innego niż rafaello na słonych krakersach . Pyszne, podzielne, bez pieczenia kremowe, kaloryczne i uwielbiane wśród znajomych :D. A z wierzchu

Jak zgubnym może być

,o to jakie musi być dobre, mamo zróbmy TO! Takim sposobem  podstępnym zostałam  namówiona,na skonstruowanie  torcika  karmelowego z ...krakersami! Ja wiem, o tej porze pisać o  torcikach? No nie mam  litości. Ale   moze taki przepis  przyda wam sie jesli  macie  chętkę na jakies fajne ciacho

Obłędny Snickers

uzyskania pożądanej konsystencji - u mnie gęstość nutelli. Snickersy kroimy na plastry lub w kostkę. Dno formy wykładamy papierem do pieczenia, na spód wykładamy warstwę krakersów - na to krem czekoladowy - krakersy - krem orzechowy - krakersy - krem czekoladowy - krakersy - krem orzechowy - krakersy

Pełnoziarniste krakersy jak chrupki chlebek

Dla odmiany proponuję dziś coś niesłodkiego. Zdrowe, chrupiące krakersy, które przypominają mi chrupki chlebek. Krakersy mają rewelacyjny skład, neutralny smak, dzięki czemu świetnie nadają się jako zdrowa przekąska a nawet zamiennik pieczywa na śniadanie czy kolację. Wydawałoby się, że takie

Czas świąt.

ciasta, bo to takie moje jedno z hobby. W tym roku królowało Rafaello . Ciasto jest proste, bez pieczenia.... a pyszne ... mmm....Ja robię je na krakersach, nie jest wtedy takie za słodkie. 65279 65279 Robi się je bardzo prosto : Składniki : 65279 Przepis jest na dużą blachę 1 i pół

trzy bit kk

Składniki - 3 paczki krakers oacute w Lajkonik słone - 1 mleczko skondensowane kt oacute re gotujemy na karmel lub kupny karmel -krem budyniowy EKLER robimy wg przepisu na opakowaniu -śmietanka kremowa 30 -kostka masła -orzechy włskie, płatki mogdał oacute w do posypania Przygotowanie

Odświętne rafaello

Z tym ciastem jest tak, że im dłużej stoi tym jest lepsze. Krakersy miękną, smaki się łączą a deser rozpływa się w ustach. W oryginalne brak jest warstwy kajmakowej - która według mnie sprawia, że ciasto jest jeszcze lepsze choć na pewno nieco słodsze . Zmieniłam także nieco sposób przygotowania

Ciasto krakersowe

Składniki krem karpatkowy w g przepisu na opakowaniu mleko gotowane z puszki skondensowane bita śmietana -można kupić 30 śmietanę i ubić 2 paczki krakersów czekolada lud kakao Sposób przyrządzenia Zrobić krem karpatkowy w g przepisu na opakowaniu. Na blaszce układamy krakersy

Krówkowe z krakersami

: Przyrządzamy krem wg. przepisu na opakowani. Studzimy.  Płatki migdałowe prażymy na suchej patelni do lekkiego zrumienienia. Blaszkę prostokątną wykładamy warstwą krakersów. Smarujemy niezbyt grubo masą krówkową. Następnie układamy kolejną warstwę krakersów. Przestudzoną masę karpatkową wykładamy na krakersy

Ciasto Krakersik

litr mleka 3 4 szklanki cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 1 3 szklanki mąki ziemniaczanej 3 4 szklanki mąki pszennej 4 żółtka 1 jajko 100 g masła Przygotować formę o wymiarach 20 x 28 cm ja zrobiłam w foremce 25x30cm , wyłożyć papierem do pieczenia. Na spodzie poukładać krakersy

Ciasto Rafaello- bez pieczenia

warstwę krakersów 8226 krem 8226 posypka 50g wiórek przyrumienić, wymieszać z 3 pokruszonymi krakersami   Wstawić do lodówki na 2 - 3 godziny.

Migdałowiec

zepsuć. Bo co może pójść nie tak przy przekładaniu masą krakersów? Pewnie niektórzy by mi powiedzieli tak jak mój Mąż, że wszystko może pójść nie tak, na szczęście się udało. To ciasto ma w sobie coś przyciągającego, po jednym kawałku ma się ochotę na więcej i więcej. Słone krakersy w połączeniu z

Ciasto Krakersik

    Bardzo proste, szybkie ciasto, które przygotowuje się bez użycia piekarnika. Słodka masa budyniowa poprzekładana słonymi krakersami to połączenie wręcz idealne. Ciasto smakuje najlepiej na drugi dzień, kiedy krakersy zmiękną od kremu. Spróbujcie sami   Składniki: 2 opakowania

Pierś z kurczaka w aromatycznej panierce według Jamiego Olivera

Przepis a właściwie panierka do której powrócę jeszcze nie jeden raz. Tak na dobrą sprawę to mogłabym robić je za każdym razem w ten sposób. Zachwyciła mnie aromatyczna panierka z nutą cytryny i pietruszki co nadaje powiew świeżości. Do tego lekka nuta czosnku i idealna słoność dzięki krakersom

WYSZEDŁ, JAK LATYNOS NA MYDLE

... Kiedyś mieli takiego szopa pracza, którego nazywali Herbatnik. Całymi godzinami mogli patrzeć, jak usiłuje wyprać krakersa. Stawiali na podwórku małą patelnię z wodą, potem dawali mu krakersa, a on prał krakersa za krakersem i za każdym razem się dziwił, że herbatnik znika. Patrzył wtedy na

karnawałowe słodkości

szklanki gorącej wody, przestudzić. Gdy zacznie się robić lekko galaretowata szybko zmiksować z masą śmietanową. Na blaszce 20 x 35 cm ułożyć warstwę herbatników. Na nie wyłożyć masę budyniową. Następnie wykładamy krakersy, na które wylewamy masę toffi masa ta może być wylana dopiero po wystygnięciu

Tak było rok temu

mowić. Ja mam teorię, że firmy które robią te krakersy zbierają ten szajs przez cały rok, a potem sprzedają go za grube pieniądze. Na przykład plastikowy bryloczek do kluczy, miniaturowa taśma klejąca, plastikowy zegareczek w kształcie serdzuszka, papierowa ryba itd. Jakość poniżej straganowej

Praktyczne zastosowanie haftu :

wariacja na temat rafaello na krakersach : Składniki : 1,5-2 paczki krakersów zależy, jak dużą macie blaszkę, lepiej kupić na zapas 2 budynie śmietankowe można inne, byle zbliżone do koloru białego, nasze były z cukrem 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej 2 3 szklanki cukru 250 g masła 1 litr

Zapiekanka z kurczakiem, warzywami i krakersami

krakersami, na którą trafiłam u Mirabelki : Trochę trwało, zanim znalazłam czas i chęci na jej przygotowanie sesja wysysa ze mnie chęć do życia na długo . Tak się złożyło, że zrobiłam ją u rodziców, więc wykorzystałam filety z udek kurczaka : Zapiekanka wyszła super! Kurczak i warzywa były delikatne

kurczak w krakersach + pieczone placuszki warzywne z miksem dipów

: 1. Pieczony kurczak w pikantnych krakersach pierś z kurczaka gęsty jogurt naturalny grecki krakersy u mnie pikantne sól, pieprz, słodka papryka Pierś z kurczaka myjemy i kroimy na kawałki w paski . Wkładamy je do miseczki, przyprawiamy i zalewamy jogurtem grecki jest dużo gęstszy, czyli

Ciasto lub deser Raffaello

daliśmy przekrojona laskę wanilii, to ją wyjąć. Dodać wiórki kokosowe zostawiając przynajmniej 50 g do posypania ciasta. Blachę wyłożyć warstwą krakersów, mogą pozostać szczeliny, bo po dodaniu masy zmiękną i zwiększą swoją obiętość. Na krakersy wylać 1 3 masy i wyrównać, położyć kolejną warstę krakersów

3 BIT

Miałam ochotę na ciasto ale nie miałam ochoty na stanie przy piekarniku... Pomysł na ciacho podsunęła mi Siostra : Zrobiłam szybki przegląd zapasów i... musiałam iść do sklepu. Kupiłam krakersy i do dzieła :  Idealny przepis dla tych, którzy z pieczeniem są na bakier - tutaj nie można niczego

ciasto toffi

wykładamy warstwą krakers oacute w, nakładamy na nie jeszcze ciepłą masę budyniową. Przykrywamy kolejna warstwą krakers oacute w. Ubijamy 1 2 l śmietany z dulce de leche . Nie musimy zużyć koniecznie 200g dulce de leche - proponuję dodawać łyżkami i probować czy odpowiada nam już słodycz i konsystencja

Tym razem nie upiekło mi się

,5 minuty w mikrofali oczywiscie w miseczce, nie w puszce! . Warstwę kajmaku przykrywamy krakersami układając je w miarę możliwości szczelnie i lekko dociskamy. 3. Teraz kolej na masę budyniową. W garnku zagotowujemy 2 szklanki mleka z masłem i cukrem oraz cukrem waniliowym. Pozostałe mleko miksujemy z

Czekoladowy 3bit

    Trochę inna wersja popularnego 3bit-a.  Zazwyczaj robiony jest on na herbatnikach. Ja wykorzystałam krakersy, ponieważ miałam spory zapas, zrobiłam czekoladowy kajmak i masę karpatkową z dodatkiem nutelli.  Wyszło ciekawie Zdecydowanie mniej słodko, co niekoniecznie jest zaletą

krakersy z lososiem

zupelnie nieswiatecznie przywitalismy gosci, ktorzy odwiedzili nas calkiem spontanicznie. wlasnie na takie okazje trzymam zawsze w szafce krakersy, ktore serwowane jako mini kanapeczki znacznie lepiej smakuja i wygladaja niz zwykly chleb. facetowi zamarzyl sie ostatnio wedzony losos. mial zmaiar

Ciasto Snickers

, stopniowo dosypywać 65279 65279 mąkę kukurydzianą i energicznie mieszać 65279 , aż masa nabierze odpowiedniej konsystencji. Chodzi o to, aby masa miała taką konsystencję, aby nie rozlewała się na boki po nałożeniu jej na krakersy. Podzielić budyń na dwie równe części. Do jednej dodać posiekaną

Lody z pieprzem seczuańskim i słonymi krakersami

Jest to w zasadzie propozycja na moje ulubione lody z pieprzem seczuańskim wzbogacone o słony smak dzięki krakersom.Uwielbiam je.Uwielbiam cytrynowy-ostry posmak pieprzu seczuańskiego i to uczucie igiełek na języku powodujące lekkie odrętwienie i...ślinotok na więcej :P Nie powiem,że nie lubię

Pasztet jajeczny

czosnku 30 dag sera żółtego             najlepiej dwa rodzaje, np. 15 dag Gołdy i 15 dag Cheddara Przyprawy: sól, pieprz czarny, pieprz Cayenne, bazylia sucha według uznania . Przygotowanie takie samo na krakersy skrojony w kosteczkę czosnek, potem szynka i brokuł szpinak. To zielone ważne jest

Krakersy z makiem i sezamem

Uwielbiam krakersy, właściwie wszystkie moje ulubione ciastka to słone ciastka: paluszki, krakersy, ciasteczka serowe, kminkowe czy ktoś je jeszcze pamięta? . Na ten przepis natknęłam się w grudniowym Delicious w sympatycznie zatytuowanej sekcji: Dla przyjaciół sera. Obok krakersów przepis na

Ciasto toffi

5 szklanki gorącej wody, przestudzić. Gdy zacznie się robić lekko galaretkowata szybko zmiksować z masą śmietanową. Na blaszce 20 x 35 cm ułożyć warstwę herbatników. Na nie wyłożyć masę budyniową. Następnie wykładamy krakersy, na które wylewamy masę toffi masa ta może być wylana dopiero po

Rafaello

Z nam kilka przepisów na ciasto o nazwie Rafaello, ale żadne do tej pory nie smakowało mi tak, jak to na krakersach. Zatem z chęcią podzielę się z Wami tym przepisem : , bo jest wart zainteresowania. Po pierwsze nie pieczmy go, nie zawiera w sobie jajek, wykonanie również jest proste i dość

Ciasto pychotka:

karpatkową, następnie układamy drugą warstwę krakersów, polewamy masą krówkową, ponownie przykrywamy krakersami, a na samą górę dajemy bitą śmietanę. Wkładamy do lodówki na ok pół dnia aby krakersy zmiękły i można zajadać . . . . Pychotka! polecam ! :

Ciasto bez pieczenia - Rafaello

żółtkiem. Stale miksując dodawać po łyżce ostudzonego budyniu. Wsypać wiórki kokosowe i dobrze wymieszać.  Krakersy maczać w pozostałym mleku i układać na blasze 33x23 cm . Na warstwie krakersów rozłożyć budyniową masę, kolejną warstwę krakersów i tak do wyczerpania składników. Trzy krakersy rozgnieść

Wieczór filmowy - choć Kochanie obejrzymy sobie jakiś film

talerz świeżo obranych owoców do filmu. Tym razem jednak chciałam się pobawić i sprawić przy tym przyjemność mojemu mężowi, który kolacje w formie tzw. przekąsadeł lubi najbardziej. Więc chodź kochanie, obejrzymy sobie jakiś film...   Pasta z awokado na krakersie awokado 2 plastry fety 1 4 chili

Kurczak w krakersowej panierce

. godzinę do 8222 przeniknięcia się 8221 smaków. Krakersy wsadzić do woreczka i zmiażdżyć wałkiem lub tłuczkiem do mięsa. Uwaga: Nigella poleca piec kurczaka, nie smażyć, lecz ja zdecydowanie odradzam tę opcję! Mięso wychodzi wtedy suche i nieciekawe. A więc: Na patelni rozgrzewać olej i smażyć

Pikantne chrupiące krakersy

Wyszperałam te krakersy już dawno na blogu Domi w kuchni  i wiedziałam, że muszę je spróbować. Leżały sobie u mnie w zakładkach i dopiero ostatnio sobie o nich przypomniałam. Wyszły bardzo dobre, chrupiące, idealne jako przekąska do piwa.    Składniki: 410g mąki pszenej 75g zimnego masła

Zupa brokułowa z serem i krakersami

Szybka do przygotowania, kremowa zupa w pozytywnie nastawiającym zielonym kolorze. Zamiast tradycyjnych grzanek dodałam do niej krakersy. Z tej zamiany oczywiście najbardziej zadowolony był nasz starszak, więc i inne dzieci na pewno chętnie by taką zupę zjadły Jeśli jeszcze nie próbowaliście

Saltine cracker toffee

być rzecz jasna - karmelowy. Mieszankę wylewamy na krakersy i jak najszybciej rozsmarowujemy na nich. Pieczemy ok. 6-7 minut. Karmelowa warstwa powinna bąblować. Wyciągamy z piekarnika i studzimy. Polewamy rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą. Po zastygnięciu kroimy lub łamiemy na kawałki. Voila

Oatmeal crackers owsiane krakersy

oprószonej stolnicy rozwałkowujemy  cieniutko ciasto krakersy delikatnie podrosną w czasie pieczenia i wykrawamy ulubione kształty. Jeśli krakersy będą np. prostokątne, to możemy je ponakłuwać widelecem poprawi to ich końcowy wygląd Układamy na blaszce wyłożonej papierem i pieczemy do czasu, aż się

Orkiszowe krakersy z kminkiem

i wykrawać dowolne kształty. Przełożyć krakersy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Przed pieczeniem część krakersów posmarowałam pędzelkiem z wodą i posypałam solą gruboziarnistą. Piec 15-20 minut w temperaturze 180 stopni. Wystudzić na kratce, przechowywać w szczelnie zamkniętej puszce

Sznycle z krakersami i zieleniną

Dobry sposób na odmienienie zwykłych kotletów mielonych. Do masy mięsnej zamiast namoczonej bułki dodałam krakersy, w pokruszonych ciastkach też je opanierowałam. Posiekana zielenina dodała sznyclom smaku i koloru. Składniki : - około 15 krakersów - 1 4 szklanki mleka lub wody - 500 g mielonego

Łukasz Siemieńc i Dorota Maraj z Krakersów w Replice

wejściu śmiech Łukasz: Ja kilka razy rozmawiałem z ludźmi, od których wynajmowaliśmy salę na lekcje tańca, bo i taką sekcję w Krakersach mamy. I zawsze mówiłem, że panowie będą tańczyć z panami, a panie z paniami. I zawsze słyszałem, że nikogo to nie obchodzi, jeśli tylko terminowo płacimy faktury

na krakersach

na niej i widać, że po wyjęciu gwoździa czuje sie znacznie lepiej. Dzięki wszystkim osobom zaangazowanym w poprawe losu Pompona, dzisiaj rozpoczął sie nowy, szczęsliwszy rozdział w jego zyciu. Serdecznie dziękuję w szczególnośći Doktorowi, Pani Romie i Pani Zosi, za opiekęmedyczną i dom tymczasowy

BARBARA ZARAGOZA :: TALERZE DO ZUPY SOUP BOWLS , cz.3

.                 - Przecież on nie umie gotować - powiedziała moja matka.                 Pojechaliśmy jednak do jego mieszkania. Podał krakersy Ritza z topionym czedarem. Moja matka i ja wychyliłyśmy się przez okno, żeby zobaczyć samochód wujka Pawła: Oldsmobile w kolorze czerwonym, jak ozdoby na święta. Rodzice wypili po

Podsumowanie konkursu Smakowita Pajda to kulinarna frajda! K-Ż

K-Ż Kabamaiga, blog Sto kolorów kuchni:  tortilla kukurydziana ,  tartaletki rybne ,  Kaja, blog Na talerzu:  smakowita pajda ,  Kaja, blog Zielony stolik:  focaccia na prawie smalcu ,  Kamila, blog Ogrody Babilonu:  strudel ze szpinakiem i boczkiem ,  babeczki z kozim serkiem ,  cheddarowe

Ciasto balowe

Czy jest w ogóle ktoś, kto nie słyszał o tym cieście? Wątpię - Jest tak pyszne! Wystarczy popatrzeć na listę składników, by spostrzec się, że w tym cieście jest wszystko, co pyszne i co sprawi, że poczujemy się jak w raju - Tyle różnych warstw, przełożonych krakersami i herbatnikami, na

Przystawki - pożegnanie lata

jak przyjmą nasze propozycje, tak inne od tego co jadają. Jako pierwsza część przystawek 8211 pomidory z mozarellą czyli po włosku , krakersy z masą serowo-czosnkową i pomidory z bazylią na bagietce. Jako druga część przystawek 8211 jarzyny ugotowane al dente z czterema rodzajami dipów

Podziel się czymś pysznym

- cukier puder - 500 ml śmietany 30 Przygotowanie: Puszkę mleka należy wcześniej gotować przez około 3 godziny. Potrzebna będzie duża blacha prostokątka. Dno blachy wykładamy krakersami. Na krakersy nalewamy mleko słodzone skondensowane. Rozsmarowywujemy i na mleku układamy kolejną warstwę krakersów

Pyszności, czyli doniesienia z frontu

nierozgarniętej gębie patrzyłam jak Dziubelunio gryzie krakersy. Jakoś tak wyszło. Znalazło się u dziadków Dziubelunia pudełko z malutkimi krakersami w różnych śmiesznych kształtach. Poszukałam na pudełku listy składników, zerknęłam i e..., no właśnie E, prawie samo E z nikłym dodatkiem mleka w proszku, sera i

Dla koneserów i kinomanów

świetny reżyser 8211 Giuseppe Tornatore np. 8222 Cinema Paradiso 8221 , są znakomite zdjęcia Fabia Zamariona , budujące klimat filmu 8211 z jednej strony przesłodzony jednak melodramat! , z drugiej 8211 pełen tajemnicy wręcz sztandarowej. Daje się na niego koncertowo nabrać główny bohater

szybka i prosta napoleonka

masę. nim mleko w dużym garnku zacznie się gotować na płaską prostokątną blachę układamy krakersy ja używam typowo krakersów Lajkonika . ja zwyczajowo nim ułożę krakersy to blachę nacieram tłuszczem i posypuje wiórkami kokosowymi i dopiero na to układam krakersy. jak mleko z masłem i cukrem zacznie

Rafaello całkiem słodkie ze słonych krakersów:

. 2. Du żą prostokątną blachę wykładamy folią aluminiową. Na folii układamy krakersy jedne obok drugich, ewentualne dziury zakrywamy pokruszonymi krakersami. 3. Zimny budyń ucieramy z masłem lub margaryną, dodając go po łyżce, zwłaszcza przy maśle należy dodawać budyń powoli bo może się zważyć. 4

Słodkiego Nowego Roku, czyli pyszna kremówka na dobry początek

gorący wyłożyć na krakersy.  3. Budyń przykryć drugą warstwą krakersów.  4. Mleko z puszki wyłożyć do garnuszka, dobrze podgrzać na małym ogniu i gorącą masę rozłożyć równo na krakersach.  5. Na mlecznej masie ułożyć kolejną warstwę krakersów odstawić, niech przestygnie.  6. Śmietanę schłodzoną

3 Bit na biszkopcie

Składniki na biszkopt: 6 jajek 1 szklanka cukru 1 czubata szklanka mąki 2-3 łyżeczki kakao 1 łyżka oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka wody Białka ubić na sztywną pianę, dodawać powoli cukier. Dalej mieszając, dodać resztę składników wodę dodać na końcu . Dokładnie wymieszać

Czekoladowe ciasto z tofu wegańskie

nawet pełnoziarniste ciasteczka 2 łyżki organicznego brązowego cukru użyłam Demerara 1 4 szklanki roztopionego tłuszczu kokosowego  Krakersy rozdrabniamy na pył najlepiej malakserem lub wałkiem. Dodajemy cukier i tłuszcz kokosowy. Mieszamy. Wykładamy spód formy i lekko boki dociskając palcami

271. Kartoflanka z kukurydzą

i smażyć cebulę około 5 minut. Następnie dodać ziemniaki i obsmażać około 3 minut. Wlać wywar warzywny, doprowadzić do wrzenia, gotować na małym ogniu około 20 minut ziemniaki powinny zmięknąć . Kukurydzę odcedzić, przepłukać na sicie, odsączyć. Krakersy rozdrobnić, włożyć do miski, zalać

Krakersy serowe

Zrobiłam te krakersy na inauguracyjny mecz. Wyszły doskonałe ! Stwierdzam, że już nie będę sięgać po sklepowe skoro takie pyszności mogę zrobić sobie w domu i do tego wiem co jest w środku. Są chrupiąco-miękkie : obłędnie pachną i znikają w zastraszającym tempie! Polecam szczególnie na podjadanie

Krakersy bazyliowe

Tym razem proponuje ciasteczka w wersji wytrawnej. Delikatnie bazyliowe, kruche, idealny dodatek do dipów, serów lub tak po prostu do chrupania. Krakersy te powstały na podstawie przepisu Anny Marii i można je modyfikować poprzez dodawanie ulubionych ziół. Ciasto bardzo proste w przygotowaniu

Rafaello

Jedno z moich ulubionych ciast z kremem. Odkąd zrobiłam je pierwszy raz, na dobre zagościło w zestawie moich ciast na różne okoliczności.   Składniki: 2-3 paczki krakersów 1 litr mleka 2 budynie śmietankowe z cukrem 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 4 szklanki cukru 250 g masła około 150 g

Miejsca:

Pasto (85)
Warta (20)
Warszawa (17)
Kraków (14)
Pawłów (12)
Londyn (10)
Adamów (9)
Marki (8)
Janów (8)

Firmy:

RUCH (20)
Kruszwica (6)
Coca-Cola (6)
DIALOG (5)
Tesco (4)
MIT (4)
SKOK (3)
Google (3)
Auchan (3)
Zono (2)