Wszystko o:

masa z galaretką

ciasto magistra

Składniki Masa budyniowa 1 2 l mleka 2 budynie śmietankowe 4 łyżki cukru 1 cukier waniliowy 2 żółtka 1 kostka masła Masa z galaretką 1 puszka brzoskwiń 2 galaretki pomarańczowej brzoskwiniowe 3 4 szklanki wody Masa z Nutellą 40 dag kremu Nutella 1 listek wafla Masa z bitej śmietany 1 2 l śmietany

ciasto magistra

Składniki Masa budyniowa 1 2 l mleka 2 budynie śmietankowe 4 łyżki cukru 1 cukier waniliowy 2 żółtka 1 kostka masła Masa z galaretką 1 puszka brzoskwiń 2 galaretki pomarańczowej brzoskwiniowe 3 4 szklanki wody Masa z Nutellą 40 dag kremu Nutella 1 listek wafla Masa z bitej śmietany 1 2 l śmietany

Truskawkowe Niebo

1 2 szklanki wrzącej wody i zostawiam do ostudzenia. 1 4  truskawek miksuję i wlewam do niej żelatynę z galaretką. Ubijam śmietany na sztywną pianę, pod koniec dodaję cukier puder. Do śmietany wlewam stopniowo masę truskawkową i ubijam by masa była puszysta. Dekoracja * reszta truskawek * 2

Ciasto z galaretką i jabłkami

Proste i tanie ciasto o smaku winnym, przełożone warstwowo kremem i jabłkami połączonymi z galaretką. Bardzo dobre, polecam! Składniki na 3 biszkopty: 6 łyżek cukru kryształu 12 jaj 15 łyżek mąki ziemniaczanej 2 łyżki kakao 3 łyżeczki proszku do pieczenia kisiel wiśniowy Masa jabłkowa

Torcik galaretkowy z mascarpone i truskawkami

ilością wody . Masę przełożyć do tortownicy i odstawić na parę minut do lodówki. Wyjąć tortownicę,  na masie ułożyć truskawki i zalać je gęstniejącą galaretkąz lodówki . Odstawić do lodówki do zastygnięcia. Gdy galaretka z truskawkami stężeje, zalać ją kolejną porcją mascarpone zmiksowanego tym

SERNIK ŚMIETANKOWY Z OWOCAMI

      Wykonanie kruchego spodu : Masło ucieramy do białości. Dodajemy cukier puder, cukier waniliowy, żółtka, a następnie porcjami mąkę z proszkiem do pieczenia, stale ucierając. Na czas sporządzania masy serowej ciasto schładzamy w lodówce, po czym rozwałkowujemy w tortownicy o średnicy 28 cm . natłuszczonej i

Ciasto kolorowe

szklanki mąki pszennej 1 2 szklanki cukru 4 jajka 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa budyniowa: 2 szklanki mleka 200g masła 2 żółtka 2 opakowania budyniu śmietankowego 1 opakowanie cukru waniliowego 16g 4 łyżki cukru masa z galaretką: 1 puszka brzoskwiń 2

Placek z owocami

,5 szklanki wody, i dwie pomarańczowe w 3,5 szklanki wody. 4. Na jasny biszkopt dać jasną część masy, na masę dać wykrojone literatką k oacute łka z ciemnego biszkoptu, dookoła k oacute łek poukładać winogrona i to zalać zieloną krzepnącą galaretką, wstawić do lod oacute wki do zastygnięcia,na winogrona

Tort na wieczór panieński

Składniki Biszopt z olejem 6 jaj 1 szklana cukru 2 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 2 szklanki oleju nbsp nbsp Masa budyniowa z galaretką Skorzystałam z przepisu pani irena sikora nbsp Składniki 0,5 nbsp nbsp l mleka ok. 0,50 nbsp szklanki cukru można ciut

Torcik Biedroneczka

połączenia kisielu z galaretką i bitą śmietaną. Okazało się jednak, że niesłusznie. Bardziej niż tradycyjny krem, masa ta przypomina sernik na zimno, i cały tort okazał się wyśmienity w smaku, mało słodki, no i dość lekki - bo bez masła. Spokojnie można było zjeść po dwa kawałki, a wszyscy wiedzą, że w

Tort ananasowy

budyniu według przepisu na opakowaniu. W drugim rondelku gotujemy mleko z cukrem, do wrzącego mleka dodajemy jajka i mąkę ziemniaczaną, wszystko dokładnie mieszamy. Odstawiamy z ognia i wsypujemy galaretkę i mieszamy do jej rozpuszczenia. Po ostudzeniu budyniu i masy z galaretką, łączymy obie masy i

bajka siostry anastazji

galaretkę i dobrze wymięszac przełożenie: -biszkopt kakaowy -masa smietankowa z galaretką -biszkopt jasny -masa śmietankowa z galaretką -biszkopt kakaowy -polewa -dekoracja z wi oacute rk oacute w kokosowych i płatk oacute w migdałowych

Kawowe marzenie

dostojnie i może konkurować do miana jaśnie pana tortu . Jest to ciasto z gatunku pracochłonnych, warstwowych, ale ja lubię takie wyzwania i lubię takie cukiernicze łamańce . Najpierw może napiszę składanie ciasta, a dopiero potem składniki i wykonanie. ciasto ciemne - połowa masy - krążki z ciasta

Tort Ambasador

po całym cieście. Biszkopt i ciemna masa............................................................................. Do drogiej połowy masy dodajemy pokrojone na kawałki cząstki pomarańczy odcedzone  z nadmiaru syropu. Masa i pomarańcze

Tort truskawkowo-śmietankowy

 dekorację zrobiłam z masy cukrowej, bo nie mam ręki do zdobienia tortów. Jednak nawet do ozdobienia tortu z masy cukrowej trzeba mieć odrobinkę więcej talentu niż mam ja - Chciałam przygotować zupełnie inną dekorację, ale niestety nie udało mi się, będę musiała do przyszłego roku potrenować lepienie samochodu z

Pyszny Sernik Łączony*

owoce do zalania galaretką.... Na kruchy spód: Kruszymy herbatniki - niekoniecznie drobno .... jest bardziej chrupiący spód Zagniatamy z masłem i cukrem - wylepiamy spód formy. Wstawiamy do lodówki. Na warstwę pieczoną sernika: Mielony serek miksujemy z masłem. Ucieramy na puch-żółtka z cukrem i

Tort czereśniowo-wiśniowy z delicjami

. Ugotowany budyń odstawiamy do ostygnięcia.  Galaretki rozpuszczamy w szklance wrzącej wody, dokładnie mieszamy i odstawiamy do ostygnięcia, pilnując aby  galaretka całkowicie nie stężała. Ucieramy masło dodając stopniowo przestudzony budyń i tężejącą galaretkę. Masło z budyniem i galaretką

Ciasto brzoskwiniowe z bitą śmietaną i galaretką

2 śmietan-fixy opcjonalnie Przygotowanie Biszkopt: Oddzielić białka od ż oacute łtek. Białka ubić na pianę, dosypując stopniowo cukier i cukier wanilinowy. Gdy powstanie pulchna masa, ciągle ubijając, dodawać pojedynczo ż oacute łtka. Wsypać mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do

Sernik z brzoskwiniami na zimno

trzykrotnie mielonego u mnie wiaderkowa Piątnica 250 g serka mascarpone 100 g brązowego cukru 1 puszka brzoskwiń 2 łyżki żelatyny do masy serowej + 7 g do syropu 250 ml śmietany kremówki 1 czubata łyżeczka cukru pudru Wykonanie: Ciastka kruszymy, najlepiej w blenderze i mieszamy z miękkim lub

Tort samochód

nałożeniem mas nasączyć ponczem. Składniki na masę truskawkową: około 300 g truskawek użyłam mrożonych 2 galaretki truskawkowe 0,5l śmietany 30 lub 36 Galaretki rozpuścić w 500 ml gorącej wody. Trochę przestudzić. Truskawki zmiksować i wymieszać z galaretką. Śmietanę ubić, połączyć z masą

tort makowy i różne wariacje na jego temat

Składniki CIASTO MAKOWE 25 dag maku spażyć i zmielić,8 jajek, 3 łyżki bułki tartej 1lyżka kaszy manny, 25dag cukru, 1lyżeczka proszku do piecenia. nbsp CIASTO KOKOSOWE 4 białka ubić z 15dag cukru dodać 10dag kokosu delikatnie wymieszać i upiec. MASA 8-10 jaj ubić na parze z 2 szklankami cukru

Cytryniaczek

cytryny KREM: 1 2 litra smietany 36 2 galaretki cytrynowe rozpuszczone w szklance wody Przygotowanie BISZKOPT zawsze wychodzi Jajka z cukrami ubić na parze do białegoDo wystudzonej masy dodac delikatnie nbsp mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i deeelikatnie wymieszać.Wlać do blaszki moja

Mozajka czekoladowo- porzeczkowa

miksując. Skrobię mąkę przesiewamy przez sito, mieszamy z proszkiem do pieczenia i dodajemy do jajek. Dodajemy kakao i aromat. Masę po dokładnym zmiksowaniu przelewamy na prostokątną blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190o Na 15 minut. Masa : Galaretkę

Łaciata krowa

przemian wlewać do niej raz część kakaowej masy serowej ,raz - masy jajecznej Galaretki rozpuścić w 2 szklankach wody .Truskawki umyć ,oczyscić z szypułek ,osączyć ,podzielić na połówki ,ułożyć na wystudzonym serniku i zalać tężejącą galaretką .Sernik wstawić do lodówki na 2 godziny  

Tarta again...tym razem na słodko:

miski, skrapiamy delikatnie wodą i szybko zagniatamy. Następnie zawijamy w folię i odkładamy do schłodzenia. Po około 30 minutach wyjmujemy ciasto z lodówki i wykładamy nim formę uprzednio  wysmarowaną masłem. Pieczemy około 25minut  w temp.170st. aż uzyska złoty kolor.                Masa: ser

Tort malinowy z bitą śmietaną

syropem malinowym i każdy placek smarujemy dżemem. Przekładanie:Biszkopt -masa budyniowa-biszkopt-masa z bitej śmietany wymieszana z pokrojoną w kostkę galaretką-biszkopt -masa z bitej śmietany-maliny na wierzch jako ozdoba. nbsp nbsp nbsp nbsp nbsp nbsp nbsp nbsp nbsp nbsp nbsp

Tort malinowy z bitą śmietaną

syropem malinowym i każdy placek smarujemy dżemem. Przekładanie:Biszkopt -masa budyniowa-biszkopt-masa z bitej śmietany wymieszana z pokrojoną w kostkę galaretką-biszkopt -masa z bitej śmietany-maliny na wierzch jako ozdoba. nbsp nbsp nbsp nbsp nbsp nbsp nbsp nbsp nbsp nbsp nbsp

Tort malinowy z bitą śmietaną

syropem malinowym i każdy placek smarujemy dżemem. Przekładanie:Biszkopt -masa budyniowa-biszkopt-masa z bitej śmietany wymieszana z pokrojoną w kostkę galaretką-biszkopt -masa z bitej śmietany-maliny na wierzch jako ozdoba. nbsp nbsp nbsp nbsp nbsp nbsp nbsp nbsp nbsp nbsp nbsp

Kora

łyżki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 200g mielonych orzechów włoskich 100g rodzynek wcześniej zalanych na 30minut wrzątkiem i odsączonych 100g wiórków kokosowych      Białka ubić na sztywna pianę, pod koniec ubijania wsypać cukier, ubić. Ubijając dodać żółtka. Do masy jajecznej przesiać mąkę z

Czekoladowa Świnka Peppa

przecierowego z jagodami lub malinami bez marchwi 3 budynie malinowe bez cukru Masa śmietankowa: 1 litr śmietany kremówki 1 galaretka różowa Rubinowa Wodzisław 1 2 szklanki cukru pudru oraz 3 opakowania delicji z galaretką malinową W miseczce, w kąpieli wodnej

Pasiaste delicje z galaretką herbaciano-wiśniową

zjedzeniu tylu kalorii . W wykonaniu delicje wcale nie są trudne, aczkolwiek troszkę czasu trzeba im poświęcić, ale tylko troszkę. Jeśli chcecie zaskoczyć swoich gości lub po prostu sprawić sobie przyjemność to polecam Wam moje delicje. Delikatne, z pyszną galaretką z dodatkiem herbaty Irving, oblane

TORCIK SZWARDZWALDZKI

czekoladowy biszkopt napączowany wiśnióweczką, przełożony wiśniami i bitą śmietaną. Chyba najpopularniejszy torcik w mojej rodzinie. Biszkopt to ciasto mojego dzieciństwa. Mam wrażenie, że ten rodzaj ciasta Mama w dzieciństwie piekła co tydzień, pewnie przesadzam, ale napewno biszkopt z owocami i galaretką

Ciasto kokosowo-wiśniowe

Składniki Biszkopt: * 4 jajka białka i ż oacute łtka osobno * 6 łyżek cukru z czubkiem * 5 łyżek mąki z małym czubkiem * 2 łyżki kakao * 1 łyżeczka proszku do pieczenia * 1 łyżka octu * szczypta soli Masa kokosowa * 600 ml mleka użyłam 3,2 * 300 g wi oacute rek kokosowych

Tort imieninowy

. Krem budyniowy. Z mleka, żółtek, cukru, cukru waniliowego i mąki ziemniaczanej gotujemy budyń, który ostudzony wkręcamy do roztartego masła. Z powstałej masy odkładamy 1 szklankę kremu do którego nbsp dodamy nbsp 5 dag kokosu zalanego wcześniej w zamkniętym słoiczku nbsp nbsp kilkoma łyżkami alkoholu

Tort imieninowy

. Krem budyniowy. Z mleka, żółtek, cukru, cukru waniliowego i mąki ziemniaczanej gotujemy budyń, który ostudzony wkręcamy do roztartego masła. Z powstałej masy odkładamy 1 szklankę kremu do którego nbsp dodamy nbsp 5 dag kokosu zalanego wcześniej w zamkniętym słoiczku nbsp nbsp kilkoma łyżkami alkoholu

Sernik jogurtowy na zimno z czereśniami i galaretką

chęcią sięga po dokładkę moich słodkości. Dzisiajszy serniko-jogurtowiec, który jest bardzo delikatny, rozpływający się w ustach, z ogromną ilością owoców i pyszną galaretką. Bardzo szybki i łatwy w przygotowaniu. Idealny na upalne dni, kiedy nie chcemy włączać piekarnika Spróbujcie sami! Bo warto

Babeczki Kolorowe

29928.html nbsp nbsp nbsp nbsp i przed zalaniem babeczek galaretką posypać je krokantem z orzech oacute w włoskich. REWELACJA! Przygotowanie Ciasto: 1.Mąke przesiać z proszkiem do pieczenia 2.Ż oacute łtka, cukier waniliowy i cukier puder utrzeć 3.Do przesianej mąki dodać margarynę i

Placek warstwowy z budyniem i owocami

podzielić na 3 części. Do jednej dać tężejącą galaretkę. Przełożenie placka: Biszkopt - połowa pierwszej masy - pokrojone brzoskwinie i reszta pierwszej części masy - ciasto orzechowe - połowa masy z galaretką - drylowane wiśnie - reszta masy z galaretką - ciasto kokosowe - połowa trzeciej części masy

biszkopt Walentego

Składniki biszkopt: -4 z oacute łtka -3 białka -10 dag cukru pudru -8 dag mąki tortowej -2 dag maki ziemniaczanej -proszek do pieczenia na czubek noża -zapach waniliowy-kilka kropli masa śmietanowa: -2 kubeczki śmietanki 30 po 20 dag 200ml -jeden śmietanfix -cukier puder do smaku -trzy łyżeczki

masa z galaretką

BISZKOPT Z GALARETKĄ I TRUSKAWKAMI Poza ciastem z galaretką i truskawkami, tylko kruche babeczki z poziomkami, wywołują we mnie większą czułość do jedenia. Składniki na dużą brytfanę 30x40cm : ciasto 5 jajek 189 szklanki mąki tortowej 189 mąki ziemniaczanej szklanka cukru pudru

ciasto malinowe

. Ubić pianę z białek dodając cukier i cukier waniliowy. Masa powinna być sztywna i lśniąca. 2. Żółtka, ocet, proszek do pieczenia, sok z cytryny i ekstrakt waniliowy wymieszać w innej misce. 3. Połączyć dokładnie obie masy i wsypać przesianą mąkę. 4. Masę wlewamy do blaszki max. na 3 4 wysokości i

Sernik z białą czekoladą i owocami

zrezygnować całkiem, gdy  wpadłam na pomysł, żeby amaretti zastapić zwykłymi herbatnikami. No trudno, pewnie z amaretti sernik jest o wiele lepszy, ale mój też był bardzo dobry. Od siebie dołożyłam galaretkę, bo pamiętam z dzieciństwa sernik  mojej mamy, który zawsze był z galaretką. Nie miałam malin, więc

biszkopt Walentego

Składniki biszkopt: -4 z oacute łtka -3 białka -10 dag cukru pudru -8 dag mąki tortowej -2 dag maki ziemniaczanej -proszek do pieczenia na czubek noża -zapach waniliowy-kilka kropli masa śmietanowa: -2 kubeczki śmietanki 30 po 20 dag 200ml -jeden śmietanfix -cukier puder do smaku -trzy łyżeczki

Sernik truskawkowy na zimno

jakieś truskawki zostaną w kawałkach, nie musimy sie tym martwić - będą stanowić miłą owocową niespodziankę podczas jedzenia. nbsp Całość powinna zająć ok. 2 litr oacute w. nbsp U mnie jest łatwiej, bo mam garnek z miarką w środku, żeby się upewnić ile mamy masy, spr oacute bujmy zmierzyć litrowym

Sernik na zimno z mandarynkami Anity

,rozpuścić i odstawic aby zaczęły stygnąć.Smietanę ubić na sztywno.Serki zmiksować z tężęjącą galaretką tę rozmieszaną w szklance wody ,pod koniec dodać ubitą śmietanę.Masę serową wyłozyć na ciasto.Mabgarynki umyć ,obrać ,popdzielić na cząstki i dekoracyjnie ułożyć na masie serowej,zalać tężejąca galaretką

Gruszkowa delicja.

gruszkami, galaretką i budyniem. Składniki na ciasto: 2 szklanki mąki tortowej niepełna szkalnka cukru 1 margaryna 6 jajek 2 łyżki kakao 5-6 gruszek mogą być inne owoce 3 łyżeczki proszku do pieczenia Margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami na puszysto. Każde kolejne żółtko dodawać po dokładnym

Ciasto truskawkowe

O tak! To było coś co lubię najbardziej: delikatny biszkopt, odrobina kremu i ogromna porcja owoców z galaretką : Ciasto maksymalnie nafaszerowane świeżymi, pięknymi truskawkami. Mogłabym je jeść codziennie... ^^ Biszkopt: 6 jajek 189 szklanki mąki 1 budyń waniliowy 190 szklanki

Tort stokrotka na zimno

tylko dodania 400 ml zimnego mleka i wymieszaniu w mikserze. Galaretkę rozpuszczamy w szklance gorącej wody i studzimy. Ubijamy śmietanę i mieszamy z przestudzoną galaretką oraz żelatyną. W tortownicy lub na blaszce układamy kolejno: herbatniki krem karpatka herbatniki masa krówkowa z puszki na

Kora orzechowa

bokach i na wierzchu. Ułóż brzoskwinie pocięte w plasterki i zalej tężejącą galaretką. Uwaga! W końcowej fazie zrobiłam obramowania z masy po bokach przed wyłożeniem brzoskwiń i wylaniem galaretki, co zapobiegło wylaniu się galaretki. Ponadto galaretka była już zimna i faktycznie tężała gdy ją

Placek wielowarstwowy bardzo wysoki

.Masło utrzeć na puch, dodawać małymi porcjami zimny budyń i spirytus. Masę podzielić na 2 części.Do jednej części dodać kakao, do drugiej lekko tężejącą galaretkę rozpuszczoną w 0,5 szklanki wody. Układanie warstw placka: Biszkopt Masa orzechowa Masa z galaretką + ułożone brzoskwinie Placek kokosowo

Bananowiec

, dodaję do nich zimną galaretkę z normalną ilością wody. Do tego dodaję margarynę o temperaturze pokojowej. Wszystko razem długo miksujemy, masa wygląda jakby się zważyła ale to nie szkodzi, w smaku jest rewelacyjne i to tylko dodaje uroku ciastu. Dno tortownicy wyścielam papierem do pieczenia. Na to

Ciasto truskawkowe

truskawek : Zachęcam do przygotowania sobie tego pysznego ciacha :     Składniki:   Biszkopt: - 6 łyżek mąki skrobi kukurydzianej - 6 jajek - 1 2 łyżeczki proszku do pieczenia - słodzik ja daję 2 łyżki- spokojnie wystarcza - kilka kropel aromatu waniliowego    Masa truskawkowa wersja z owocami

MNIAM!!

ustawić na garnku, czekoladę rozpuścić stale mieszając gt 3. Do roztopionej czekolady dolać kawy i nadal dokładnie mieszać. Uwaga! Masy nie wolno zagotować, gdyż brązowy kolor czekolady zmieni się w szary. 4. Z 5 żółtek i 3 łyżek cukru utrzeć krem. Masa będzie gotowa, gdy rozpuszczą się kryształki cukru

cytrynowiec siostry anastazji

cukru pudru 4 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w 1 3 szkl.wody DODATKI 1 puszka ananas oacute w 2-3 paczki herbatnik oacute w szkolnych Przygotowanie MASA CYTRYNOWA Wycisnąć sok z cytryn i uzupełnić wodądo 2 i 1 2 szklanki. Przelać do garnka i zagotować razem z cukrem. W 1 2 szkl. wody

Sernik Poezja i Ja

gotujemy na małym ogniu z wanilią, śmietaną i jajami, a po ostudzeniu i odsączeniu otrzymujemy kremowy serek. Teraz wystarczą już tylko biszkopty, masło, trochę cukru i mnóstwo owoców, koniecznie z galaretką. Gotowe ciasto jest duże i pyszne - choć muszę przyznać, że nie przypomina typowego sernika na

Miętus czyli ciasto z masą miętową

żelatyny 8211 dałam 5, 1 opakowanie miętowych landrynek 8211 90 g, *barwnik zielony opcjonalnie Dodatkowo: 2 opakowania ciastek z galaretką w czekoladzie, Polewa czekoladowa skorzystałam z tego przepisu Ciasto:  masło roztopić, wsypać cukier i kakao. Wlać 5 łyżek wody

Tort wiśniowo - czekoladowy

W końcu dotarłam do trzeciego i ostatniego ciasta jakie przygotowałam na ostatni dzień w pracy. Tym razem torcik na jasnym biszkopcie z masami: czekoladową i wiśniową. Cieszył się największym powodzeniem, bo prezentował się naprawdę okazale - Poziom trudności: trudne Czas przygotowania: 4-5h

Tort prezydent

ciemną, nałożyć biszkopty i resztę masy ciemnej Na wierzch masy ciemnej dać warstwę biszkoptów, nałożyć masę jasną oraz owoce ananasa z drugiej części puszki. Na koniec zalać całość galaretką. Wychłodzić w lodówce

Sernik truskawkowy 100g 86 kcal

Tak jak obiecałam dawno temu, tak zrobiłam.. sernik z truskawkami..   Składniki: Biszkopt: 2 jajka 2łyżki mąki pszennej 8211 40g 1 łyżka mąki ziemniaczanej- 15g spr 8 tabl słodzika Masa serowa: Serek homogenizowany- 0 - 500g. Truskawki 8211 300g. Żelatyna - 3łyżeczki- 17g

Przywołać wiosnę... może Shrek !

    Może się uda tym zielono-barwnym ciastem o nazwie Shrek url http: zaradni.pl autorzy 8201,barwnymotyl img http: zaradni.pl widgets a.gif img url ,które nie tylko kolorem ,ale i smakiem kojarzy się z tą porą roku.     Za sprawą galaretek i mas: z soku z kiwi i banana oraz

Kolorowe oczy

waniliowy. Następnie dodać roztrzepane żółtka z mąką i ugotować budyń Masło utrzeć, a następnie ucierając dodawać do niego przestudzony budyń. Utrzeć na pulchną masę. Masę podzielić na dwie części.   Wykonanie ciasta: Na dno brytfanki dać ciasto ciemne, a następnie posmarować je  połową masy. Jasną

Tort z grzanym winem i gruszkami

w gorącej kąpieli wodnej na gęsty krem, a następnie ręcznym mikserem ubijać na pianę. Połączyć z tężejącą winną galaretką. Dodać ubitą śmietanę. Spód z ciasta kruchego zamknąć obręczą. Przełożyć 1 3 masy na ciasto. Ułożyć gruszki brzuszkami do góry i zalać pozostałym kremem. Przykryć drugą warstwą

Ciasto Ekonoma siostry Anastazji

jeszcze chwilke prażyć, aby galaretka upłynniła się. ja robię masę nbsp jabłkową dzień wcześniej Masa kokosowa : Białka ubić na sztyną pianę, dodac cukier i ubijać dalej, potem dodać mąkę ziemniaczaną z proszkiem do pieczenia, kokos i lekko wymieszać. Masa orzechowa : Białka ubić, dodać cukier, dalej

Czekoladowy powiew luksusu

żelatynę. W rondelku rozpuścić czekoladę. Jaja ubić na parze z resztą cukru. Masło zmiksować z kakao, dodawać na przemian po łyżce wystudzonej masy jajecznej i płynnej czekolady. Wlać brandy i ucierać, aż powstanie puszysty krem. Wymieszać go z ubitą śmietaną. Przełożyć kremem krążki ciasta. Wierzch i boki

Sernik z Marsa na zimno

tego samego sernika na serkach homogenizowanych, usztywnianego galaretką w różnych smakach. Natomiast książki kucharskie, które posiadam nie podejmują tego tematu wcale. Ale kto szuka ten znajdzie. Znajduję więc i ja coraz to inne wersje niehomogenizowanego sernika na zimno. Jedną z takich propozycji

Tort truskawkowo - jagodowy

170 ordm C. MASA TRUSKAWKOWA: Truskawki zmiksować z mlekiem. Śmietanę krem oacute wkę ubić z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i śmetan-fixem. Do masy dodać zmiksowane truskawki. Przygotować żelatynę zgodnie z przepisem na opakowaniu wsypać do rondelka, zalać małą ilością zimnej wody, pozostawić kilka

Brzoskwiniowy serniczek

lodówki, by nieco stężała. Masę serową wylac do blachy na wafelki i wstawic do lodówki na 2 godziny. Po tym czasie, kiedy już masa stężeje ułożyc na niej brzoskwinie, zalac galaretką z drugiej szklanki i odstawic na godzinkę do stężenia. A poniżej fotki z dzisiejszego spaceru. Moje dziecko się

Sernik straciatella-brzoskwiniowy

drobno pokruszyć.Przygotować galaretkę z 1 szklanką wody.Ubić smietanę, dodać cukier i cukier waniliowy, a na końcu zmiksować z galaretką. Do masy dodać potluczoną czekoladę i wymieszać. Wyłożyć smietanę na warstwę serową i wlożyć ciasto do lodówki. Polewa: 3 łyzki kakao 3 łyzki cukru 2 łyżki mleka 1 2

Kolorowy sernik

. Stężałe galaretki wyjmij z lodówki i pokrój w kostkę. Do żelatyny wlej 1 3 szklanki wrzątku i podgrzewaj aż się rozpuści. Zdejmij z ognia i dodaj do niej kilka łyżek masy serowej. Tak przygotowaną żelatynę wymieszaj z resztą masy serowej. Połowę masy serowej przełóż na upieczone ciasto, posyp kostkami

Ptasie Mleczko

Mleczna czekolada i delikatna pianka najczęściej o smaku waniliowym, a także czekoladowym, owocowym lub z ukrytą we wnętrzu galaretką. Czy ktoś potrafi oprzeć się rozpływającej się w ustach rozkoszy? Raczej mało kto 8230  gdy zobaczyłam przepis Dorotki wiedziałam że jak tylko dojdzie do mnie

Biszkopt z kremem z kwaśnego mleka! Plus owoce...

kwaskowym kremem maślano - mlecznym. To nie koniec, bowiem na wierzchu są i banany i brzoskwinie zalane galaretką brzoskwiniową! Ciasto palce lizać!!!    Najpierw wyjaśnię cóż to za tajemniczy krem? Krem najłatwiejszy z łatwych. Robi się go raptem z trzech składników: kwaśnego mleka, masła i cukru pudru

Chrupki tort serowy

lod oacute wki, aby masa stężała. P oacute źniej twarożek wymieszaj z ż oacute łtkami utartymi z cukrem, sokiem z cytryny i rozpuszczoną w kilku łyżkach wrzątku żelatyną. Na masie czekoladowe uł oacute ż cząstki mandarynek i przykryj je masą serową. Wierzch sernika zalej tężejącą galaretką

Biszkopt z truskawkami i galaretką

skomplikowany wypiek, jaki znam, delikatny, puszysty z mnóstwem truskawek, pyszną galaretką i kremem budyniowym. Muszę powiedzieć, że całość smakuje pysznie, ciasto jest lekkie, wręcz idealne na upalne dni, polecam! Składniki: Biszkopt: 6 jajek oddzielnie białka i żółtka 1 szklanka cukru 1 4 szklanki

Sernik na zimno z truskawkami i galaretką

. Delikatny, kremowy, puszysty, rozpływający się w ustach, z dużą ilością truskawek, na które teraz każdy ma ochotę, z truskawkową galaretką, z ciasteczkowym spodem, który mozna zastąpić biszkoptami, podany schłodzony to raj dla naszego podniebienia w największe upały. Przepis bardzo prosty i szybki do

Biszkopt z kremem karpatkowym, truskawkami i galaretką

Puki jeszcze są truskawki, bardzo się spieszę, by jak najwięcej zdążyć z nimi przygotować pyszności. Truskawki są dla mnie kwintesencją lata: słodkie, soczyste, gorące od słońca. To ciasto nie miało jakoś u nas nigdy szczególnej nazwy - występowało jako quot ciasto z galaretką quot i już było

Sernik jogurtowy na zimno z galaretką dieta Dukana, faza I

  masę jogurtową i wszystko władamy do lodówki najlepiej na całą noc.  Smacznego !!! Sernik jogurtowy na zimno z galaretką.......................................... Mała przekąska..................................................................... I jeszcze kawałeczek.................................................................  

Sernik majowy

Sernik nazwałam majowym, bo bo powstał właśnie przy okazji nabycia pierwszych truskaweg pewnej wiosny, ta wiosna była z 2 lata temu i do tej pory korzystam z tego przepisu. Choć dziś coraz prezentuje na zdjęciu sernik z galaretką kupną , to polecam zrobić galaretkę dietetyczną, bo jest pyszna, jak

Sernik w białej czekoladzie z truskawkami

truskawkami i skropiony galaretką. Smakowity, niezbyt słodki, orzeźwiający i kolorowy dzięki owocom. składniki tortownica 23 cm : spód: 200 g kakaowych herbatników 100 g margaryny Ciastka rozdrobnić w mikserze, wymieszać z roztopionym tłuszczem. Masą wylepić dno i boki tortownicy. Piec ok. 10 min. w temp

TORCIK JABŁKOWO- ORZECHOWY

Ten apetyczny torcik jest duży i podzielny. Jabłkowo-orzechowa masa bardzo dobrze komponuje się z wiśniowym smakiem galaretki i ciasta na bazie owocowego kisielu. Ciasto jest smaczniejsze, gdy sobie poleży, najlepiej do następnego dnia, a zawarte w masie jabłka nawilżą je.  Przepis pochodzi z

OWOCOWY RAJ

ciasta owocowego, które zroviłam jakiś czas temu, ale ciągle brakowało czasu, aby je wrzucić.   Przepis pochodzi z książeczki Moje Gotowanie 7 2010 SKŁADNIKI: Ciasto: 2 jajka 4 dag cukru 6 dag mąki masło do formy   Masa: 3 jajka 1 i 1 2 kostki masła ja dałam mniej szklanka cukru pudru 3

Łowiczanka

dodać po rozpuszczonej galaretce, wymieszać, schłodzić, aż zacznie tężeć.   Przełożenie ciasta: ciasto miodowe - 1 4 kremu - jabłka z czerwoną galaretką - 1 4 kremu - biszkopt - 1 4 kremu - jabłka z zielona galaretką - 1 4 kremu - ciasto miodowe Dodatkowo biszkopt można przeciąć na pół i przełożyć

Owocowy raj

.Pełne aromatu letnich owoców zanurzonych w galaretkowej kołderce na cieście z nutą prosto z pasieki. PRZEŁOŻENIE PLACKA: placek kruchy-masa jabłkowa-biszkopt-masa budyniowa-owoce-galaretka   SKŁADNIKI NA KRUCHE CIASTO: NA DUŻĄ BLACHĘ 2 szklanki mąki 1 2 szklanki cukru 2 łyżki miodu 1 łyżeczka sody

Sernik z morelami

Składniki: 2 blaty biszkoptowe 2 małe puszki moreli 2 3 szklanki cukru 2 galaretki morelowe 5 łyżeczek żelatyny sok i skórka z cytryny 50 dag mielonego twarogu 1 szklanka śmietanki kremówki pół słoika konfitury morelowej 20 dag masy marcepanowej 5 łyżek cukru pudru marcepanowe zajączki Sposób

Homogenizowana tęcza

kt oacute rej można szybko wystudzić galaretki. Do naczynia wkładać szklanki kolejno. Zmiksować 2 serki z tężejącą galaretką, wlać do tortownicy i wstwić do lod oacute wki. Ważne, aby w lod oacute wce masa lekko stężała, by poszczeg oacute lne warstwy się nie mieszały. Czynności powtażać aż do

PYSZNA BABKA

Babka to najprostsze ciasto na świecie. Przygotowywuje się ją szybko i zawsze się udaje. Można ją podawać z owocami, galaretkami, czekoladą i różnymi polewami. Ja dzisiaj przygotowałam babkę z owocami i galaretką, upieczoną w foremce misia moja córcia uwielbia tą foremkę :- SKŁADNIKI: 25 dag

Kolorowy sernik na zimno

. Wykonanie : Rozpuścić 1 galaretkę zieloną w 1 i 1 2 szklanki gorącej wody. Ostudzić i połączyć z 1 serkiem. Wlać do tortownicy i wstawić do lodówki. Podczas gdy masa tężeje, rozpuścić 1 czerwoną galaretkę w 1 i 1 2 szklanki wody, ostudzić i połączyć z 1 serkiem. Przelać na zastygniętą masę w formie

fantazyjne ciasto Kasi

. Warstwę mleka przykryć herbatnikami 4. Na herbatniki położyć masę budyniową 5. Masę budyniową przykryć kolejną warstwą herbatnik oacute w 6. Na herbatnikach rozsmarować śnieżki ubite z galaretką 7. Całość posypać tartą czekoladą herbatniki mleko skondensowane herbatniki masa budyniowa herbatniki śnieżki

Tort Kasetowy

biszkoptowy : Przygotowanie wersja I - z galaretką mleko przegotować następnie ostudzić , jaja ubić z cukrem na puszytą masę i połączyć z mlekiem . Masę podgrzewamy na ogniu około 30 minut , mieszając co jakiś czas nie gotować, ja nbsp robię w kąpieli wodnej nbsp , studzimy . Masło ucieramy

Sernik na biszkopcie

: podane składniki wystarczą na dużą blachę. Ja robiłam z połowy porcji. Składniki: Biszkopt : 8 jajek 4 łyżki mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej 8 łyżek cukru 1,5  łyżeczki proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy Masa serowa : 1 kg twarogu, mielonego 2 razy 1 kostka masła 5 jajek 1

Rajska rolada siostry Anastazji

Składniki Upiec dwa cienkie biszkopty orzechowe. Rolada z jabłkami: 4 jajka 1 2 szklanki cukru 3 4 szklanki mąki pszennej 1 2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 jabłek kasza manna cynamon Masa budyniowa: 1 2 l mleka 2 ż oacute łtka 1 3 szklanki cukru 1 budyń waniliowy bez cukru 2 łyżki mąki pszennej 1

Jogurtowa pianka

spieni, bardzo powoli dolewamy galaretkę. Jogurt z galaretką.......................................................... Całość ubijamy aż powstanie jednolita, puszysta masa, którą odrazu nalewamy do szklanych pucharków. W pucharkach

Ptasie mleczko wg Różyczki

Składniki bull puszka mleczka skondensowanego niesłodzonego bull biszkopty bull 2 galaretki truskawkowe bull 2 galaretki cytrynowe bull 1 galaretka z czarnej porzeczki Przygotowanie Tortownicę wyłożyć biszkoptami,biszkopty polać galaretką z czarnej porzeczki,rozpuszczonej w 1 frac

Bananowiec

miksujemy na puszystą masę razem z cukrem, cukrem waniliowym i jajkami. Dodajemy banany i miksujemy. Rozpuszczamy galaretki cytrynowe i studzimy. Tężejacą galaretką smarujemy biszkopty ułżone na tortownicy i pozostawiamy do wchłoniecia. Reszte galaretki dolewmy do masy bananowej i wkładamy taka masę do

Sernik na zimno z zieloną galaretką

galaretki. Dodać sparzone, namoczone rodzynki i pokrojone w kosteczke ananasy. To wszystko wylać do małej okragłej formy. wstawić do lod oacute wki.jak stężeje. ułożyć na masie pokrojone gruszki z puszki i brzoskwinie, zalać jedną zieloną galaretką. wstawić do lod oacute wki.Czekać do stężenia. Kombinacja

sernikowo

średnicy 24 cm, następnie do serka homogenizowanego dodajemy 3 ostudzone galaretki tego samego koloru rozpuszczone według przepisu zawartego na ich opakowaniu. Dokładnie ze sobą łączymy serek razem z galaretką i dosłownie na chwilkę wkładamy do lodówki by minimalnie masa zgęstniała, poczym wlewamy do

Magdalenki z masłem cytrynowym i truskawką

niweluje to uczucie przesłodzenia. Zupełnie nie czuć drożdży i piekąc to ciasto na dużej blasze, możemy mieć wspaniały spód do owoców zalewanych galaretką. Z tej porcji ciasta, otrzymałam 35 ciasteczek. Żródło: Pomarańcza i Imbir. Składniki ciasta: 4 jaja 200 g cukru Starta skórka z 1 cytryny 1

Powrót na pokuszenie :

cukru 3 duże jaja, osobno białka i żółtka 75 g mąki 1 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli amaretto do nasączenia ciasta Masło zmiksować z roztopioną na parze, lekko ciepłą czekoladą do roztapiania czekolady można dodać łyżkę mleka- ja dodaję , aż do  uzyskania gładkiej masy

Orzechowo-owocowe impresje

biszkopt przekroić na dwi części,skropić pozostałym z moczenia owoców i rodzynek spirytusem,posmarować galaretką z czarnej porzeczki lub innym dżemem. 6. Kolejność warstw: 1 2 ciemnego biszkoptu 1 2 masy + 1 2 owoców i rodzynek nbsp ciasto orzechowe 1 2 masy kremowej z której odkładamy 3 łyżki do

bananowiec z wiórkami

4 CIASTO: Białka oddzielić od żółtek średnie miski . Z białek ubić sztywną pianę. Do żółtek dodać cukier puder + cukier waniliowy jeśli będzie używany olejek, to dodać jak będzie wlewany olej dopiero -ubijać na jednolitą puszystą masę ok10min. Jak już masa będzie puszysta dodać wodę, olej

Szarlotka z bitą śmietaną

propozycją autorki wymieszać mus jabłkowy z galaretką cytrynową, jednak w trakcie pieczenia zorientowałam się, że mam w domu tylko galaretkę pomarańczową. Dlatego kolor jest tak intensywny. Co do warstwy bitej śmietany, to jak zwykle zagapiłam się i zapomniałam o krzepnącej masie, stąd trochę jej nierówna

Miejsca:

Wiśniowa (54)
Warta (5)
Warszawa (2)
Poro (2)
Łańcut (1)
Wiedeń (1)
Szczecin (1)
Spokane (1)
Rzym (1)

Firmy:

JaGo (3)
RUCH (2)
Google (2)
Zono (1)
SAP (1)
HP (1)