Wszystko o:

krem do dekoracji

Jak zrobić krem do dekoracji?

  Kiedyś nie zastanawiałam się nad tym jakiego kremu użyć do dekoracji. Wyciągałam z lodówki bitą śmietanę w sprayu i dekorowałam : Teraz już tego nie robię, jak mam bitą śmietanę to tylko na czarną godzinę . Dobry jest lukier królewski , ale jednak surowe białka trochę mnie przerażają : Już

Przepis na krem maślany do dekoracji babeczek

Skoro mamy przepis na babeczki to teraz czas na krem do dekoracji Składniki: 250 g miękkiego masła         1 łyżeczka ekstraktu waniliowego         600 g cukru pudru                2 łyżki mleka Sposób przygotowania: 1. W dużej misce zmiksować masło z wanilią. Dodać cukier po trochę na raz

Torty - słodka finezja

się do pieczenia, a potem do dekoracji.... u ci to mają nad czym się głowić. Najpierw wybrać rodzaj tortu, czekoladowy, owocowy, orzechowy, a może pistacjowy, czy wielosmakowy, jego kształt i wielkość. Jak już ten etap mają za sobą i szczęśliwie wykonają elementy tortowej ukadanki, to i tak - choćby

Tort makowy z kremem z białej czekolady

właściwie trudno go rozpoznać, chociaż jest wyczuwalny. Krem rozpływa się w ustach. Marzyła mi się śnieżnobiała dekoracja tego tortu: jakieś rozetki, gwiazdki z kremu, ozdobione kilkoma srebrnymi kuleczkami. Okazało się, że ten krem niezbyt się nadaje do robienia takich dekoracji. Chociaż ma gładką

Tort trzypiętrowy - jak to zrobić aby się nie zawalił

całego przepisu dokładam też przepis na wiśniowy krem do przełożenia tortu oraz przepis na krem do dekoracji na bazie masła. Ten ostatni jest nieco ciężki do jedzenia, ale jedyny, dzięki któremu możemy wyczarować fantazyjne kształty różyczek, wstążek itp. i zachowają one swój niezmieniony kształt. Nie

tort węgierski

jest z nim sporo pracy: wiśnie, krokant, krem do przełożenia i krem do dekoracji, polewa. Tort piekłam juz kilka razy i czasami rezygnuję z krokantu, polewy i kremu do dekoracji. Gorąco polecam na nadchodzące Święta!!! składniki tortownica 22  cm : wiśnie: słoik wiśni z kompotu mogą być mrożone 100

Tort Waniliowo-Laskowa Pralina

waniliowego. Krem pralinowy z orzechów laskowych wycisnąć dekoracyjnie na wierzch tortu, używając dekoracyjnej tutki 8211 należy sowicie pokryć kremem tort. Boki obsypać startą czekoladą, a na wierzchu umieścić dla dekoracji całe orzechy laskowe. Wstawić tort do lodówki do schłodzenia 8211 najlepiej

Tort Raffaello. Kokosowy z białą czekoladą i śmietanką. Niebo.

. Po tym czasie będzie bardzo gęsta. Nazajutrz masę ubić mikserem, tak, jakbyśmy ubijali śmietankę 8211 należy bardzo uważać, aby nie przebić kremu. Wmieszać likier kokosowy. Dekoracja czekoladowa: 50 g białej czekolady Czekoladę roztopić, a następnie rozsmarować prostokąt na papierze do

Babeczki WRÓŻKI z tęczowymi kremami

foliowy,włożyć krem do środka i uciąć końcówkę nożyczkami. Dekoracja kremem zależy tylko od pomysłu Twojego dziecka.  4. Babeczki są idealne na każdą okazję , zwłaszcza na Kinder Bal. 65279 65279  

Przepis nr 24 - tort idealny

bitą śmietaną? Krem : Męczą mnie ciężkie, maślane lub budyniowe kremy, z którymi zjedzenie jednego kawałka po obiedzie graniczy z cudem. Oczywiście są bardziej plastyczne do dekoracji, ale w ciastach przecież chodzi o smak ! Dlatego wybieram śmietanę kremówkę, mocno ubitą, połączoną z serkiem

Tort cappuccino na cieście maślanym

, zostawiając nieco do dodatkowej dekoracji. Boki przyozdobić orzechami laskowymi, zaś na wierzch posypać lekko przez sitko kakao. Następnie resztę kremu wycisnąć ozdobną końcówką na tort, formując dekoracje. Schłodzić w lodówce.   Smacznego!!! *___*  

Diabelsko czekoladowy tort

czekoladową dekorację: 120 g ciemnej czekolady-70 cacao   PRZYGOTOWANIE: 1-Aby dekoracja trzymała się dobrze musi być przyklejana do miękkiego kremu dlatego na początek zajmiemy się dekoracją aby była gotowa gdy skończymy smarować tort miękkim kremem. Tak więc czekoladę na dekorację rozpuścić nad parą

Tort

65279 65279 ostatnim blatem biszkoptowym, nasączamy pozostałym ponczem 65279 65279 65279 . Dekoracja Ombre Odkładamy do miski 2 łyżki ciemnego kremu, dodajemy do niego 4 łyżki kremu jasnego, mieszamy. Pozostały ciemny krem wykładamy na 1 3 wysokości boku od dołu tortu . Powstały zmiksowany

Pasiasty tort śmietankowo-czekoladowy

minusem tego przepisu jest za mała ilość kremu właśnie - choć chyba tylko mi się tak zdawało, bo inni jedzący nie narzekali - dlatego następnym razem zwiększę jego ilość co najmniej o połowę. Przypadkiem krem czekoladowy wyszedł mi odrobinę jak straciatella - letnia czekolada wlana do bardzo zimnej masy

Tort z kremem nutellowym i galaretkami z malin

białej czekolady Pierwszy blat biszkoptu lekko nasączyć. Wyłożyć pół kremu nutellowego i przykryć drugim blatem biszkoptu, który także nasączyć. Wyłożyć pół kremu śmietankowego. Powciskać kostki z galaretki, zostawiając kilka do dekoracji. Przykryć ostatnim biszkoptem, który również nasączyć. Górę i

Kwiatki na Dzień Matki

. Niezbędne będą jednak dwie rzeczy: dobry krem do dekoracji przepis oczywiście podam i rękaw cukierniczy z odpowiednią tylką.  Jeśli do tej pory próbowaliście ozdabiać babeczki przy użyciu plastikowej szprycy i efekty były marne to nie świadczy o waszym braku zdolności. Szprycą po prostu trudno zrobić

Tort Wielkanocny Koszyczek

mieszamy. Śmietanę ubijamy na najwyższych obrotach miksera, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder oraz mus brzoskwiniowy. Mieszamy do połączenia składników - otrzymujemy krem brzoskwiniowy. Odkładamy 2 łyżki pianki na dekorację. 65279 KREM ŚMIETANOWY DO DEKORACJI: 300 ml śmietany kremówki 2

Tort urodzinowy Ocean

do pieczenia * 2 łyżki oleju biszkopt z makiem * 3 jajek * 1 2 szklanki cukru * 1 2 szklanki mąki pszennej * 2 łyżki maku * 1 łyżka mąki ziemniaczanej * 1 2 łyżeczki proszku do pieczenia * 1 łyżka oleju krem budyniowy * 5 ż oacute łtek * 1 cukier waniliowy * 3 łyżki mąki pszennej * 1 budyń

Truskawkowe love - czyli tort truskawkowy

blat biszkoptowy.  Pozostały krem truskawkowy rozsmarowujemy cienką warstwą na górze i bokach tortu. Przygotowany krem maślany do dekoracji przekładamy do worka w tylką w kształcie gwiazdki.  Dekorujemy tort począwszy od dołu.   * puree truskawkowe - W czerwcu zmiksowałam i zamroziłam truskawki, a

Cudowny Tort Orzechowo-Kajmakowy z Bezami

zrzucić biszkopt z wysokości ok. 0,5 metra i pozostawić do wystudzenia. Po wystygnięciu wyjąć z blachy i przekroić na 3 równe blaty. Składniki na krem: domowy kajmak przepis tutaj - dokładnie takie proporcje 200 g miękkiego masła 8 łyżek spirytusu 1 4 szklanki mleka, w temp. pokojowej

Hortensjowe babeczki z nutą cytryny z malinowym nadzieniem

, wyłożonej papilotkami do 2 3 wysokości. Ja używam do tego łyżkę do nakładania lodów. Babeczki wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 C. Piec ok. 25 minut, do tzw. suchego patyczka. Wyjąć przestudzić na kratce. - Krem maślany na bezie szwajcarskiej: Maliny, wodę i sok z cytryny umieścić w małym

Zamek Księżniczek

  nutella z bitą śmietaną.   Składniki na biszkopty: 2 jajka x 7 2 łyżki mąki x7 2 łyżki cukru x7 1 8 łyżeczki proszku do pieczenia x7 barwniki spożywcze -czerwony -różowy -pomarańczowy -niebieski -fioletowy -zielony -żółty   Składniki na krem: 3 pojemniki śmietany kremówki po 330 ml

Pierre Herme, brownies, amaretto i złote perełki oraz... podwójne święto :

zostawić do dekoracji frac14 rodzynek i przykryć ponownie kremem. Wygładzić starannie wierzch. Wstawić ciasto na godziną do zamrażalnika. Tak przygotowane ciasto, dokładnie zawinięte w folię można przechowywać w zamrażalniku przez 2 tygodnie. Udekorować ciasto pozostawionymi rodzynkami oraz świeżym

Torcik pszczelarza

zbyt mało słodki, dodajemy więcej miodu . Uwaga: by  wzbogacić smak kremu możemy dodać posiekane orzechy włoskie tylko do przełożenia tortu, nie do dekoracji .   Wykonanie Na paterze układamy najszerszy z blatów i ponczujemy. Smarujemy blat dżemem.Nakładamy krem. Układamy kolejny blat

Tort Śmietankowy Koktajl Truskawkowy

ponczem z malinówki i soku z cytryny , przekładane pysznym kremem z bitej śmietanki i truskawkowego puree . A do ozdoby 8211 całe owoce oraz prażone migdałowe płatki . Tort smakował naprawdę przepysznie! Mam nadzieję Mamo, że Tobie smakowało! :*   Przepis autorski.   Biszkopt tortownica 20 cm

Ciasto czekoladowe z czarno - białym kremem.

druki krem 8211 chałwowy,  na krem kruszymy bezy i nakładamy 3 warstwę ciasta które od spodu również smarujemy kremem chałowym nie za grubo, tylko po to, żeby ciasto się przymało .   Wcześniej odłożone kremy mieszamy ze sobą, zostawiając po trochę z każdego do dekoracji. Mieszanką oby kremów

Tort latte-macchiato z jogurtem - Weekendowa Cukiernia-Maj

krem i dekoracja: 450g jogurtu naturalnego 80g cukru pudru 4 łyżki kawy rozpuszczalnej 4 łyżeczki żelatyny 2 łyżki gorącej wody kakao do dekoracji Wykonanie: Piekarnik nagrzać do 200 o C. Tortownicę o średnicy 26 cm smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Miękkie masło ucieramy z

Tort kokosowy według Altona Browna ze szwajcarskim kremem maślanym

plaskać . Doskonały filmik o wykonaniu tej masy z którego również ja korzystałam można zobaczyć na tej stronie . Kiedy krem uzyska już właściwą konsystencję dodać świeże wiórki kokosowe około połowy, reszta zostaje do dekoracji . Nasączone blaty ciasta przełożyć kremem, udekorować nim również górę i

Tort Kokosowo-Czekoladowy z Malinami

miękkiego masła 1 czubata łyżka kakao 1 jajko 1 2 szklanki mleka 160 g cukru pudru Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej, zostawić do przestudzenia. Jajko ubić z połową cukru pudru na jasny krem, a następnie zalać gorącym mlekiem 8211 nie przerywając miksowania. Ucierać przez chwilę do uzyskania

Tort z kremem adwokatowym na 1 urodziny bloga

,nie przerywając miksowania powoli dolewać adwokat, a na koniec tężejącą galaretkę lub śmietan fixy.  40 kremu odłożyć do dekoracji i obłożenia boków. Do pozostałej części dodać pokrojone w kostkę ananasy. Dekoracja róże: Pozostałą po posmarowaniu boków część kremu przełożyć do rękawa cukierniczego. Aby osiągnąć

Rozwiązanie konkursu Delecta

za pomocą gęstego kremu zabarwionego na zielonego przy pomocy specjalnej tylki do trawy. Na plastikowych paseczkach, które wygiął w luk poprzyklejał paski kolorowej masy cukrowej czerwony, pomarańczowy, żółty, zielony, niebieski na filetowy brakło miejsca i wbił je do ciasta i o dziwo się trzymały

Tort wiśniowy w czekoladowym kokonie

stężała. W międzyczasie resztę czekolady mieszamy powoli z połową pozostałej bitej śmietany tworząc czekoladowy krem do dekoracji. Schłodzony tort wyjmujemy z lodówki i delikatnie usuwamy papier do pieczenia. Bita śmietaną i czekoladowym kremem dekorujemy nasz tort. Podajemy zawsze prosto z lodówki

Tort Fraisier- francuska klasyka

Fraisier cake- francuska klasyka i  jedna z pozycji na mojej liście do zrobienia- chociaż raz w życiu : Elegancki biszkoptowy torcik wypełniony w oryginale krem patissiere oraz  charakterystycznie ułożonymi truskawkami.  Widziałam wiele wariacji Fraisier-a, z dodatkiem różnych kremów, bitej

Tort uroczysty-z brzoskwiniami i pysznym kremem

dekoracji łyżka kakao do kremu na napis wi oacute rki kokosowe do obsypania bok oacute w Przygotowanie Biszkopt: Białka ubic na sztywna pianę, dodawac stopniowo cukier ciągle ubijając a następnie ż oacute łtka - można je r oacute wniez zmiksować mikserem. Dodać mąke wymieszana z proszkiem do

Słodko i ponownie brytyjsko

i skórkę cytrusową, umieścić w lodówce. Rabarbar zasypać cukrem, lekko podlać wodą, upiec pod folią i wystudzić także odpowiednio wcześniej. Schłodzoną śmietankę ubić z mieszanką cytrusowo-winną: nie spuszczać wzroku z miksera, ubijać tylko do momentu powstania kremu i nie dopuścić do zwarzenia

Tort z falbaneczkami

różówych falbanek! Tort jest piękny! Zaintrygował mnie krem na bezie szwajcarskiej i sposób wykonania dekoracji. Okazja do wykonania pojawiła sie we wrześniu, gdy Tosia kończyła 5 lat, a taka ilość różu idealnie do takiego jubileuszu pasuje! Tort jest prosty do wykonania. Klasyczny biszkopt ja nie rzucam

Świński tort czekoladowy z wiśniami z wiśniówki

słodko i czekoladowo, zajrzałam do mojego wielkiego słoja z wiśniówką i szczodrą reką wyłowiłam wisienki dla mamusi :- A co tam...   A co ze smakiem? Hmmm... Tort pojechał na imprezę beze mnie cóż, dzieci chore , więc powiem krótko: krem- SUPER, nie za słodki, w sam raz. Ciasto mega mięciutkie, ale

Dekoracja ciast 2

. Może zacznijmy od dodatków, bo to pewnie one Was interesują : W numerze drugim dostajemy 3 końcówki cukiernicze, 2 złączki mniejsza i większa oraz 3 worki do wyciskania kremu: A tak wygląda to na żywo : Końcówki są bardzo trwałe. Na pierwszy rzut oka widać, że wykonane są z mocnego materiału

Migdałowy Torcik z Truskawkami

ekstraktu z gorzkich migdałów Na krem 4 żółtka 50 g cukru pudru laska wanilii szklanka mleka szklanka śmietanki łyżka żelatyny namoczona w 2 łyżkach wody Dodatkowo truskawki i cukier puder do dekoracji Wykonanie Biszkopt Piekarnik nagrzać do temperatury 180 C. Tortownicę o średnicy 23 cm

Tort kajmakowy czyli o czytaniu ze zrozumieniem :

...generalnie wszystko szło dobrze. Do momentu robienia dekoracji. Nie jestem w tym mistrzem, wręcz przeciwnie. Tym razem jednak popełniłam błąd, czytając przepis. Autorka w składnikach potrzebnych do masy do dekoracji podaje masło, jednak w opisie wyraźnie zaznacza, że ona z niego zrezygnowała. Ha. Ja tej informacji

Tort Makowo - Kokosowy

czekolada i odrobina maku do dekoracji 65279 Wykonanie Ważną zasadą przy przygotowywaniu niemal wszystkich tortów jest to by wszystkie jego warstwy miały tę samą temperaturę przed złożeniem. Nawet odrobinę za ciepły poncz w kontakcie z kremem potrafi go zważyć.  Biszkopt Białka ubić na sztywną pianę

Zupa krem ze szparagów

miksujemy dokładnie wszystkie składniki. Doprawiamy do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.   Przygotowujemy krem z zielonych szparagów: Szparagi dokładnie płuczemy. Usuwamy zdrewniałe końcówki. Odcinamy główki na wysokości około 3-4 cm i pozostawiamy je do dekoracji, pozostałe łodyżki kroimy w 1 cm

Kwitnące muffinki z buttercream

i mieszamy, pamiętając, że im więcej grudek,tym lepsze muffinki. Wypełniamy masą foremki i pieczemy ok 20 min. do czasu, aż, muffinki urosną i będą miały złoty kolor. 65279 Krem maślany: 200 gram masła w temperaturze pokojowej miękkie 100 gram cukru pudru sok z połowy cytryny aromat

Tort Włoska Przygoda

mascarpone został przedstawiony w poprzednim wpisie - Tort brzoskwiniowy. Pozostaje przygotowanie mas do dekoracji tortu.   KREM ŚMIETANOWY: 400 ml śmietany kremówki 2 łyżeczki cukru pudru Śmietanę ubijamy na najwyższych obrotach miksera, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder. Podczas ubijania cały

Tort Pistacjowy

, natomiast dałam więcej do kremu Dodatkowo zielony marcepan 200 g wystarczyło mi jedynie na brzeg tortu pistacje do dekoracji Wykonanie Na dzień przed przygotować biszkopt i krem angielski. Białka ubić na pianę, zasypać cukrem pudrem i nadal ubijać kilka minut. Po jednym dodawać żółtka nadal

Yves Rocher krem przeciw rozstępom

Kolejny z cyklu panikuję przed rozstępami krem. Jako osoba nie do końca zrównoważona, dałam się uwieść kolejnej z ofert Yves Rocher tym razem, przed świętami, do zakupu dawali zestaw biżuterii z prawdziwych  - no dobra, słodkowodnych - pereł i krem Ovalessence - czy ja już gdzieś pisałam, że

Torcik truskawkowy z kremem z białej czekolady i migdałami

naszego malucha robiliśmy małą imprezkę,  podciągnęłam ją też pod pierwszy dzień taty ... taty Janka rzecz  jasna. Był torcik, była sałatka i małe danie główne. Pojedliśmy,  pośmialiśmy się do Jaśka a na koniec tata obejrzał mecz, sam, bo  mama padła. Dziś przepis na torcik. Z truskawkami, z kremem z

Babeczki cytrynowo-jagodowe z kremem jagodowym

wcześniej, przelałam do słoika, zakręciłam, wystudziłam i włożyłam do lodówki. ** Po godzinie chłodzenia krem nadaje się już do dekorowania. Jeżeli chcemy uzyskać bardziej wyraźne kształty dekoracji, należy schłodzić krem przez całą noc.

Tort kokosowy

nasączenia wiórki kokosowe, do dekoracji kilka łyżek konfitury truskawkowej Przekrojone blaty nasączyć rumem, rozsmarować konfiturę truskawkową i krem, złożyć tort. Wierzch i boki pokryć kremem, udekorować wiórkami kokosowymi, wstawić na noc do lodówki.    

Sowy mądre głowy :

przygotowanie: Wystudzone babeczki wyrównać odcinając wybrzuszenia pozostawienie garbu będzie źródłem potężnych utrudnień w tworzeniu dekoracji . Markizy delikatnie podzielić za pomocą noża na stronę z kremem i tę bez kremu. Należy zachować szczególną ostrożność jeśli ciastka należą do wybitnie kruchych. Z

Tort Motylek

porzeczkowy oraz nałożyć połowę kremu, równomiernie rozprowadzić. Brzoskwinie, które zostały nam z drugiej puszki pokroić w kostkę kilka można zostawić do dekoracji! , ułożyć na kremie. Przykryć ostatnimi 2 blatami biszkoptu, nasączyć resztą ponczu. Boki oraz górę tortu wysmarować pozostałym kremem trochę

Zielona Kula

,morele,anżelika lub pokrojone kolorowe galaretki lub owoce z puszek drobno pokrojone- również namoczone na noc w alkoholu. wódka do namoczenia owoców lub rum jeśli stosujemy galaretki-wtedy dodać mały kieliszek alkoholu do kremu-ok.25 ml. ok.80 g gorzkiej czekolady. lub krem budyniowo-maslany - i tę wersję

kopa ornontowicka

1 3 kremu trochę kremu zostawić, żeby wyrównać potem kopę , posypać cząstkami ananasa też trochę zostawić - do dekoracji powtórzyć czynności z pozostałymi plackami.  ubić śmietanę kremówkę na sztywno. żeby za szybko nie podeszła wodą i nie rozmoczyła kokosowych placków dodać do niej

Tort z białą i czarną czekoladą

przezroczystego likieru czekoladowego np.  Bols Cr 232 me de Cacao Dekoracja: białe pastylki czekoladowe do przybrania boków Biszkopt czekoladowy: Biszkopt przygotowujemy wieczorem na 2 dni przed konsumpcją. Nagrzewamy piekarnik do 180 186 C. Przesiewamy mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia. Żółtka

Czekoladowe ciasto z Maltesers

szerokim asortymencie . Podobny smak imho lepszy ma mleczny środek w czekoladkach Maltesers, służących tu do dekoracji. Niestety, nie bardzo mam pomysł, czym Horlicksa zastąpić - może dodatkiem mleka w proszku i łyżki syropu słodowego plus wtedy trochę mniej cukru ? Zdecydowanie poza tym krem w torcie

Tort z kremem budyniowym i galaretką

Tort na roczek synka Składniki: Biszkopt jasny: szklanka mąki szklanka cukru 5 jaj 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki octu Biszkopt ciemny: 3 4szklanka mąki 1 4szkl kakao szklanka cukru 5 jaj 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki octu Krem budyniowy: 2 budynie

Czekoladowo - Waniliowe Trifle z Truskawkami

Deser dla miłośników tiramisu... ale od początku: czekoladowy i waniliowy krem na bazie serka mascarpone a pomiędzy jego warstwami nasączone kawą biszkopty oraz truskawki. Boskie połączenie. Muszę się mocno pilnować by nie zrujnowało mi diety. Składniki: 8 żółtek piana z 3 białek od 8 do 14

Torcik buniowy

. Dekorować warstwą malin . Wstawić do lodówki . Przed podaniem dolną krawędź tortu obłożyć malinami . Można przed wymieszaniem kremu z kakaem i kawą odłożyć trochę białej masy do dekoracji -ale ja nie miałam już cierpliwości . Rada po pierwszym pieczeniu - lepiej z tych proporcji robić 2 biszkopty w

Tort komoda

olejku migdałowego 70ml spirytusu Poncz 1 3 części spirytusu i 2 3 części przegotowanej wody Dekoracja kostka masła 50 gram cukru pudru pół czekolady deserowej dwie pełne łyżki kremu pozostałego z przełożenia biszkoptu trochę roztopionej czekolady do rysowania sztuczny marcepan basi19, srebrne perełki

Maślany tort kawowy

  Na ucieranym, waniliowym cieście z dodatkiem pełnego mleka i masła. Ciasto, które idealnie nadaje się na blaty do tortów, równo się piecze i ładnie kroi. Przełożony maślanym kremem na bazie szwajcarskiej bezy z dodatkiem mocnego espresso i szczypty cynamonu. Wspaniały krem do różnych dekoracji

Tort michałkowy

esencji waniliowej  do naponczowania biszkoptu niepełna szklanka jasnej herbaty z cytryną wymieszana z 1 łyżką aromatu rumowego Dodatkowo do dekoracji tortu 6 białych Michałków 6 klasycznych Michałków ok. 170 g orzeszków ziemnych nie solonych , podpieczonych i posiekanych Przygotowanie

Tort urodzinowy

połączyły. Biszkopt przekroić na 3 blaty. Pierwszy blat nasączyć delikatnie ponczem, posmarować dżemem, a na to wyłożyć połowę jasnego kremu, przykryć 2 blatem, nasączyć ponczem, wyłożyć resztę kremu dostawić 4 łyżki do dekoracji , przykryć ostatnią częścią ciasta. Wierzch nasączyć ponczem, docisnąć

Tort cytrynowy - przymrozkiem muśnięty

formie odwróconej do góry dnem. Krem : Masło roślinne utrzeć z cukrem - pudrem prawie do białości nbsp nbsp quot na śmietanę quot . Białka ubić na bardzo sztywno , nbsp nbsp dodając nbsp w trakcie ubijania sok z cytryny. Do utartego masła dodawać pianę nbsp na 3 - 4 razy mieszając mixerem na

Tort cytrynowy - przymrozkiem muśnięty

formie odwróconej do góry dnem. Krem : Masło roślinne utrzeć z cukrem - pudrem prawie do białości nbsp nbsp quot na śmietanę quot . Białka ubić na bardzo sztywno , nbsp nbsp dodając nbsp w trakcie ubijania sok z cytryny. Do utartego masła dodawać pianę nbsp na 3 - 4 razy mieszając mixerem na

Tort cytrynowy - przymrozkiem muśnięty

formie odwróconej do góry dnem. Krem : Masło roślinne utrzeć z cukrem - pudrem prawie do białości nbsp nbsp quot na śmietanę quot . Białka ubić na bardzo sztywno , nbsp nbsp dodając nbsp w trakcie ubijania sok z cytryny. Do utartego masła dodawać pianę nbsp na 3 - 4 razy mieszając mixerem na

Tort urodzinowy

28 maja moja najmłodsza córcia Kinga skończyła 5 latek i z tej okazji zrobiłam pysznego torta: SKŁADNIKI: 65279   Biszkopt: 5 jajek 30 dkg cukru 30 dkg mąki pszennej 5 łyżek wody 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 1 litr mleka 1,5 szklanki cukru 2 cukry waniliowe 4 łyżki mąki

Czekoladowy powiew luksusu

żelatyny instant. Do dekoracji: tabliczka ciemnej czekolady Czekoladę połamać, wrzucić do rondelka, wstawić do naczynia z wrzątkiem i podgrzewać, mieszając, aż się rozpuści. Gorącą wymieszać z masłem i odstawić. Żółtka ubić z połową cukru pudru, wymieszać rózgą ze schłodzoną masą czekoladową. Ze

Tort dacquoise z kajmakiem, daktylami i orzechami włoskimi

były na dole, jakby 8222 do góry nogami 8221 . Na wierzchu postawić kleksy z pozostałego kremu, wczepić w nie orzechy włoskie i daktyle do dekoracji. Tort wstawić do lodówki do schłodzenia. Uwaga N. : torty bezowe należy przekładać kremem w dniu podawania, aby beza nie rozmiękła i wyglądała

Tort Węgierski

Tort dla zwolenników czekolady oraz wiśni z alkoholem : Mocno czekoladowy biszkopt , krem kakaowy i wiśnie uprzednio nasączone alkoholem . Boki tortu zdobi orzechowy krokant a wierzch polany został roztopioną czekoladą . Dekoracja z kremu oraz wisienek dopełnia całości . Polecam serdecznie

Piernikowe, bożonarodzeniowe babeczki

Wyglądały uroczo na świątecznym stole i smakowały piernikami. Wprawdzie wymagają wiele pracy przy dekoracji, ale efekt wizualny jest tego wart. Puszysty krem mascarpone dodaje im lekkości, a słodycz zapewniają ozdoby z lukru królewskiego.   Składniki na babeczki - 12 sztuk: 300 g mąki 2

Tort Kiwi Limonka

blaty. Przygotować krem. Cukier wymieszać z mąką ziemniaczaną by pozbyć się grudek. Do garnka o grubym dnie wbić jajka, wsypać cukier z mąką, dodać skórkę i sok z limonek. Podgrzewać - cały czas mieszając! początkowo trzepaczką, potem można drewnianą łyżką - na małym ogniu aż cukier się rozpuści, a

Tort na rocznicę ślubu

-owocowym przepraszam za brak zdjęć środka, ale nie miałam sposobności zrobić .   Składniki: biszkopt: 7 jaj 1 szkl cukru 1 szkl mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia   do nasączenia: woda z sokiem cytrynowym   krem: 400ml jogurtu naturalnego 2 galaretki owocowe u mnie o smaku owoców leśnych 2

Piętrowy tort urodzinowy Patrycji

Piętrowy tort urodzinowy Patrycji 65279 Tort upieczony z okazji osiemnastych urodzin mojej siostry. Biszkopt został przełożony kremem z bitej śmietany i mascarpone oraz dżemem malinowym. Dekoracją tortu był złoty spray przeznaczony do dekoracji wypieków, świeże truskawki, płatki migdałowe oraz

Tort waniliowo-czekoladowy

pozostał do dekoracji krem i galaretka - powycinana foremką do pierników Wykonanie Biszkopt - utrzeć żółtka z cukrem na puszystą pianę. Dodać aromat i obie mąki oraz proszek do pieczenia. Białka ubić na sztywną pianę. Obie masy połączyć delikatnie na jedną, gładką konsystencję. Przełożyć do wyłożonej

Babeczkowe szaleństwo

Krem: 100 g serka mascarpone 100 g serka śmietankowego 100 g cukru pudru przesianego 50g mielonych orzechów do dekoracji   Masło i czekoladę topimy w kąpieli wodnej-lekko studzimy. Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy ze szczypta soli na sztywna pianę. Żółtka ucieramy z cukrem

Tort Marzeny - nie dla kierowców

siedzieć i tylko kręcić a druga osobą cieńką strużką wlewa pianę do masy. Kręcę aż się masa z pianą połączy 8. do kremu dodaję spirytus, nie umiem napisać ile - jak kto lubi.Trzeba smakować. I wlewać go po trochu. Trochę kremu odbieram teraz do dekoracji wierzchu tortu a do resztu dodaję orzechy, rodzynki

Tort Pina Colada

Biały biszkopt przełożony musem ananasowym i kokosowym kremem na bazie serka mascarpone. Pyszny, niezbyt ciężki i przyjemnie orzeźwiający tort. Bez wahania można go zaliczyć do najbardziej odświętnych tortów. Przepis znalazłam tu . Składniki: Na biszkopt 6 jajek oddzielnie żółtka i białka 3 4

Jak przeżyć euro. Pierwszoligowy tort czekoladowy

ok. 1 szklanki cukru pudru Masło miksujemy na lekką masę, dodajemy mleko i cukier puder. Kremem maślanym smarujemy tort tak, żeby krem czekoladowy ze śmietaną nie miał styczności z marcepanem, z którego będziemy robili dekorację. Wstawiamy do lodówki.   Dekoracja : 1 kg masy marcepanowej lub

krem do dekoracji

piekarnika i energicznie rzucić go na blat. Ostudzić. Po całkowitym ostudzeniu przekroić na 3 blaty. Mus z ananasem: Wykroić miąższ z ananasów: odciąż i wyrzucić łupinę oraz środki. Zachować liście do dekoracji. Miąższ pokroić w małą kosteczkę. Połowę ilości ananasa włożyć do rondelka, dodać likier i

tort na urodziny dziecka

zacząć od dekoracji boków. gotowy tort pozostawić na 2-3 godziny w lodówce. razem z córką udekorowałyśmy górę kolorowymi lentilkami takie czekoladowe pastylki w kolorowej polewie . pastylki miały być i po bokach, ale były za ciężkie do tego kremu i spadały. w związku z czym boki ozdobiły rurki

Trifle Czekoladowo - Bananowe

8722 ale nie może naprawdę zawrzeć 8722 usunąć laskę wanilii, zdjąć rondel z ognia i powoli przelać ją do miski, stale mieszając trzepaczką. Umyć rondel, wlać do niego zawartość miski i z powrotem postawić na ogniu. Podgrzewać krem na średnim ogniu, nieustannie mieszając, dopóki mieszanina nie

puszysta wuzetka

SKŁADNIKI: Wuzetka cytrynowa ciasto mąka 1 szklanka sól cukier 3 4 szklanki proszek do pieczenia 1 łyżeczka kakao 3 łyżki jajka 5 szt. Wuzetka cytrynowa krem cukier 1 2 szklanki galaretka 1 szt. śmietana-fix 2 łyżki śmietanka 1 l Wuzetka cytrynowa przesączenie

Red Velvet

prostu wyciągnij i postaw do ostygnięcia na desce do krojenia. Przygotuj krem serkowy: Przełóż serek do miseczki i miksuj z cukrem pudrem. Dodawaj go porcjami. Gdy uzyskasz gładką masę dodaj miękkie masło i miksuj ponownie, do otrzymania kremubez grudek masła. Odstaw krem do schłodzenia. Gdy krem się

Snow cake marchewkowy torcik z kremem twarożkowym

. Jeśli krem jest rzadki zależy od sera jaki użyjemy schować go na 15-30 minut do lodówki. Pierwszy blat ciasta ułożyć na paterze polecam pod krawędzie ciasta podłożyć paski z papieru do pieczenia, po dekoracji boków wystarczy tylko - po wyjęciu pasków - delikatnie przetrzeć paterę szmateczką, bo

krem do dekoracji

jajecznej w 2 porcjach, wlac do tortownicy wyłozonej papierem do pieczenia piec 25-30 min w temp. 170 - 190 C w uprzednio nagrzanym piekarniku MASA: 125 g masła, 175 g cukru, 4 żółtka, 125 ml.soku cytrynowego z 3-4 cytryn masło utrzeć z cukrem, dodać żółtka i ubbić w kapieli wodnej na gęsty krem, wlac

Tort Jubilat

łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki mąki tortowej 10 dag zmielonych orzechów włoskich   Na krem: 1 szklanka cukru 4 szklanki mleka 2 budynie karmelowe 2 cukry waniliowe 5 łyżek mąki tortowej 3 żółtka 3 łyżki kakao 1 i 1 2 kostki margaryny mała puszka brzoskwiń   Do dekoracji: 1

Czekoladowy krem mascarpone z truskawkami

: 600g truskawek sok z 1 limonki 50 g cukru pudru świeża mięta do dekoracji Etapy przygotowania 1 Namaczamy w zimnej wodzie przez 3 minuty żelatynę do ciemnego kremu. Oddzielamy białka od żółtek. Białka z dodatkiem szczypty soli ubijamy na sztywną masę a następnie dodajemy powoli cukier. Żółtka

Tort dla mamy

Składniki * 7 jaj * 1 szklanka cukru * 1 5 szklanki mąki pszennej * 2 łyżeczki proszku do pieczenia * szczypta soli * * tłuszcz i bułka tarta do formy * 1 krem do tortów waniliowy gellwe +mleko 300 ml * 1 puszka brzoskwiń w syropie * kilka kostek gorzkiej czekolady * * 100

Placek wieloskładnikowy

kakao do zrobienia kolorowych kleksów na jasnym biszkopcie wkładka kokosowa 4 białka 15 dag wiórków kokosowych 1 2 szkl cukru 1 op. budyniu waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia krem 4 żółtka 3 4 l mleka 1 2 szkl cukru kryształu 2 op. budyniu śmietankowego albo toffi

Ciekawostka 6

pozostaw w niej babeczki na 5 minut. Po tym czasie wyjmij poszczególne babeczki i umieść je na kratce do studzenia ciasta do całkowitego ostygnięcia. 65279 Krem Składniki 65279 3 szklanki cukru pudru 60 g masła, miękkiego 3-4 łyżki stołowe zimnego mleka 189 łyżki stołowej ekstraktu z wanilii

Tort kawowo-orzechowy

Witajcie kochani ... : Dzisiaj zapraszam Was na pyszny Tort Kakaowy biszkopt , mocno nasączony świeżą kawą , przełożony masą orzechową i kremem kawowym wzbogaconym o likier orzechowy . Połączenie wyśmienite ! Dla przełamania smaków do jednej warstwy dodałam powideł śliwkowych , wyszło

Tort żyrafa w kształcie cyferki dwa z kremem śmietanowo - truskawkowym

szybciej i sprawniej, bo przecież nie jest to takie trudne na jakie wyglądało : W składnikach podam dokładnie produkty, których użyłam ale myślę, że jeżeli o dekoracje chodzi spokojnie można poszukać swojej alternatywy. Do kremu użyłam śmietany 12 ale można ją zastąpić tłustszą a można jogurtem

Wiosenne tartaletki z kremem cytrynowym

, ewentualnie upiec spody, drugiego przygotować krem i udekorować wypiek. W przepisie podaje składniki na masę cukrową do wykonania kwiatków, jednak nie jest to konieczne, można je zastąpić czekoladowymi jajkami, żelkami itd. Przepis bierze udział akcji: SKŁADNIKI na 12sztuk : NA TARTALETKI: 1,5szklanki + 1

Smaczne przepisy4

śmietankowa: 189 litra śmietany 30 1 łyżka cukru pudru 1 opakowanie cukru waniliowego 16 g 1 łyżka żelatyny Do dekoracji: 1 tabliczka mlecznej czekolady 10 dag Sposób wykonania: Prostokątną formę o wymiarach 25 na 36 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Następnie ułożyć warstwę krakersów. Całe

Tort plaża z wydmami

Składniki biszkopt: 6 jajek 150g cukru 130g mąki 45g proszku bydyniowego na budyń czekoladowy odrobina proszku do pieczenia jak na ostrzu noża kremy: można użyc swoich własnych wypróbowanych kremów ja użyłam do tego ciasta kremów dr. oetkera mousse tiramisu do którego

Torcik cappuccino

tortownicy o średnicy 24 cm i piec przez około 25 minut. Po wyciągnięciu z piekarnika, ciasto odstawić do wychłodzenia a następnie nasączyć je dowolnym alkoholem. Kolejność warstw biszkopt - krem karpatkowy - krem cappuccino - dekoracja z orzechów włoskich

Czekoladowy cupcake sowa

100 ml wrzącej wody Sładniki na krem: 200 g miękkiego masła 400 g cukru pudru 1 łyżka ekstraktu waniliowego 50 g roztopionej, gorzkiej czekolady Do dekoracji: 24 ciasteczka oreo 24 brązowe lub czerwone draże czekoladowe w polewie cukrowej na oczy 6 żółtych draży na dzioby   Sposób

Tort

kremu. Drugi placek smarujemy dżemem i kładziemy na placku z jasnym kremem, odwracając dżemem do kremu. Następnie górę nasączamy ponczem i smarujemy kremem ciemnym. Na to kładziemy trzeci placek i ponownie nasączamy. Smarujemy jasnym kremem część można pozostawić do dekoracji , przykrywamy ostatnim

TORT BEZOWY ANANASOWO-CYTRYNOWY

zdejmujemy z ognia i studzimy pod pokrywką. Masło ucieramy do białości i małymi porcjami dodajemy przestudzony budyń. Wlewamy kolejno sok z cytryn i spirytus. Całość miksujemy do uzyskania jednolitej  masy. 190 szklanki kremu odkładamy do dekoracji.   Wykonanie tortu : Jeden z blatów smarujemy cienko

Różane mini cupcakes

konsystencję, pozwalającą na tworzenie ślicznych dekoracji, a nie jest tak ciężki, jak krem maślany. Na pewno będę go jeszcze używać :   Składniki na 24 mini cupcakes: 175 g miękkiego masła 175 g cukru pudru 3 jajka 175 g mąki 3 łyżeczki proszku do pieczenia  3 łyżki mleka 1 łyżka wody różanej

Miejsca:

Wiśniowa (76)
Pasto (29)
Warta (21)
Góra (21)
Warszawa (10)
Maków (8)
Marki (7)
Tłuszcz (6)
Poro (5)

Firmy:

RUCH (18)
Allegro (7)
JaGo (4)
Zono (3)
Tesco (2)
Onet (2)
MIT (2)
Kruszwica (2)
DIALOG (2)
skip (1)